2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Januárban ülésezik a vatikáni-magyar vegyes bizottság

Várhatóan januárban ülésezik a vatikáni-magyar vegyes bizottság, amelynek állami részről delegált küldöttségének névsorát Hiller István oktatási és kulturális miniszter megküldte az apostoli nunciusnak - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
2006. december 7.

Hiller: nem kell változtatni a vatikáni megállapodáson

Nem kell változtatni a vatikáni megállapodáson - mondta kedden Budapesten Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki Tamás Pállal, a vatikáni megállapodás eredményeit és hatásait elemző bizottság elnökével közösen ismertette a testület jelentését.
2006. november 28.

Előadás Szlovéniában a magyar állam és az egyház viszonyáról

A Szlovén Egyházi Kapcsolatok hivatalának vezetője, Dr. Drago Cepar meghívására az OKM Egyházi Kapcsolatok Titkárságának munkatárasai - Dr. Galik Gábor főosztályvezető és Matók Miklós külügyi referens - Ljubljanában előadást tartott a magyarországi állam-egyház viszonyról, valamint az egyház-finanszírozással összefüggő kérdésekről.
2006. november 24.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Csepregi András az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át a Fraknói Vilmos-díjakat a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2006. november 20.

Hit, erkölcs, tudomány - Erdő Péter, Schweitzer József és Vizi E. Szilveszter gondolatai egy kötetben

Budapest, 2006. november 15. Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Schweitzer József nyugalmazott főrabbi és Erdő Péter bíboros, prímás budapest-esztergomi érsek, amikor bemutatták a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a Hit, erkölcs, tudomány című kötetet. MTI Fotó: Soós Lajos
A hitről, erkölcsről és tudományról vall "beszélgető könyvében" Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi és Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke - a kiadványt szerdán mutatták be a társszerzők részvételével Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.
2006. november 15.

Kétmilliárd forintba kerülne a szegedi zsidó hitközség ingatlanjainak felújítása

Fotó: kultura.hu
A napokban elkészült felmérés szerint a következő tíz esztendőben mintegy kétmilliárd forintot kellene fordítani a szegedi zsidó hitközség műemléképületeinek felújítására - közölte Lednitzky András elnök hétfőn az MTI-vel.
2006. november 13.

Tudományos tanácskozás a jelenkori antiszemitizmusról

A jelenkori antiszemitizmusról kezdődött négynapos nemzetközi tudományos tanácskozás Budapesten hétfőn este a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) épületében. A konferencián átadták az OKM Pro Cultura Hungarica-díját, valamint a tel-avivi egyetem díját kapta Hiller István miniszter.
2006. november 7.

Átadták a Károli Gáspár-díjakat Fotógaléria

Cseri Kálmán lelkész, Peres Imre ókortudós és Tóth Máté Miklós író kapta idén a Károli Gáspár-díjat, amelyet Arató Gergely, oktatási és kulturális államtitkár adott át a Reformáció Napja alkalmából kedden, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2006. október 31.

Keset - háromnapos konferencia a magyarországi zsidóság hétköznapjairól

A Keset célja, hogy a zsidósággal kapcsolatos pozitív élményben részesítse a konferencia látogatóit, másrészt sokszínűségével, nyitottságával és a tanulás élményével formálja és építse a zsidó közösséget.
2006. október 27.

Mindszenty-portré az amerikai nagykövetségen

Mindszenty József portréját ajándékozta Erdő Péter bíboros, prímás az Egyesült Államok nagykövetségének az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából. A festményt vasárnap leplezték le és adták át a budapesti nagykövetségen, az eseményen jelen volt Hiller István is.
2006. október 24.

"A Közvetítő" kettős sikere

kozvetito_061019.jpg
Petényi Katalin és Kabay Barna alkotását nagy sikerrel mutatták be a Római Magyar Akadémián.
2006. október 19.

Emléktábla a menekültek oltalmazójának

Eduard Benedek Brunschweiler tiszteletére emléktáblát avatnak október 16-án a pannonhalmi monostorban. Az eseményen Várszegi Asztrik püspök, főapát meghívására részt vesz Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár is.
2006. október 16.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter köszöntője a zsidó újév alkalmából

Elérkezett a zsidó újév, az önvizsgálat és a számvetés időszaka a világ valamennyi zsidó embere, így magyarországi zsidó honfitársaink számára is.
2006. szeptember 22.

Könyvek a kápolnának

A Magyarok Nagyasszonyának szentelt erzsébetvárosi római katolikus kápolna befogad másutt feleslegessé vált könyveket - tudatta az MTI-vel a kápolna sekrestyése.
2006. szeptember 11.

Csepregi András az egyházi titkárság vezetője

nkom_218570.jpg
Csepregi András evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Nyíregyházi Hittanárképző Tagozatának docense hétfőtől az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője.
2006. július 17.

Hiller: bizottság a vatikáni megállapodás értékelésére

nkom_211251.jpg
A kormány bizottságot hoz létre, hogy értékelje a vatikáni megállapodás tapasztalatait - jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerdán, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a kormány több tagja megbeszélést folytatott a történelmi egyházak vezetőivel.
2006. július 5.

Találkozó a történelmi egyházak vezetőivel

nkom_209573.jpg
Hiller István oktatási és kulturális miniszter találkozott a történelmi egyházak vezetőivel a minisztériumban.
2006. június 28.

Bozóki András látogatása a kalocsai érseknél Fotógaléria

nkom_174187.jpg
Az egyházi levéltárak működtetésének nehézségeiről is szó volt Bozóki András kulturális miniszter és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek találkozóján szerdán, Kalocsán.
2006. február 22.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok