2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Csepregi András: évről évre nőtt a közoktatási kiegészítő támogatás

Évről évre nőtt a közoktatási kiegészítő támogatás az utóbbi esztendők során - mondta az MTI-nek Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője pénteken Budapesten annak kapcsán, hogy a 2008-as zárszámadási törvény alapján év végéig az idén is megkapják az egyházak a kiegészítő támogatás korrekciós összegét.
2008. december 20.

Csepregi András: a tolerancia az erősek lelki és szellemi állapota

A tolerancia az erősek lelki és szellemi állapota, mert ők képesek leginkább arra, hogy akár legszentebb gondolataikat, elveiket is a másik fél kritikája alá vessék, természetesen anélkül, hogy alapvető elképzeléseiket feladnák - mondta csütörtökön Budapesten Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője az Egyházak és tolerancia Magyarországon című könyv bemutatóján.
2008. december 18.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Kuklay Antal, Miocs József és Dr. Diós István kapta az idei Fraknói Vilmos-díjakat. Az elismeréseket Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át 2008. november 20-án, Fraknói Vilmos halálának évfordulóján.
2008. november 20.

Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Dr. Cserháti Sándor evangélikus lelkész, teológus, Gémes István nyugalmazott evangélikus lelkész, teológus és Dr. Fodorné Dr. Nagy Sarolta református lelkész kapta idén a Károli Gáspár-díjat a szakmai kuratórium javaslata alapján. Az elismeréseket Hiller István miniszter megbízásából Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át ma a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2008. október 30.

Csepregi András: nem diszkriminálja a 2009-es költségvetés az egyházakat

A 2009-es költségvetés nem diszkriminálja az egyházakat - mondta Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium egyházi kapcsolatok titkárságának vezetője csütörtökön Bölcskei Gusztáv református püspök előző nap megfogalmazott álláspontjára reagálva az MTI-nek.
2008. október 9.

Befejeződött a százmillió forintos kolozsvári iskola-beruházási program

2008. szeptember 11-én került sor Kolozsvárott az Unitárius János Zsigmond Kollégium diákétkezdéjének átadására.
2008. szeptember 29.

Az OKM közleménye az egyházi közoktatási intézmények kiegészítő támogatásáról

A Kormány szeptemberben fogja tárgyalni az egyházi fenntartású közoktatási intézmények kiegészítő támogatásának kiszámításáról szóló rendeletet. A rendelet részleteiről az Oktatási és Kulturális Minisztérium, illetve az iskolafenntartó egyházak szakértői a következő napokban egyeztetnek. A rendelet újdonsága, hogy a kiegészítő támogatást intézménytípusonként fogja meghatározni.
2008. szeptember 8.

Újabb egyeztetés az iskolafenntartó egyházak és a kormány szakértői között

Az egyházi oktatási intézmények kiegészítő támogatását szabályozó kormányrendelet tervezetéről a mai napon is egyeztetést tartottak az iskolafenntartó egyházak és a Kormány szakértői.
2008. július 21.

Kormányhatározat az egyházi ingatlanrendezésről

A Kormány az 1047/2008. (VII.16.) határozatával 40 volt egyházi ingatlan rendezéséről döntött az 1991. évi XXXII. törvény előírásaival összhangban.
2008. július 21.

Egyeztetés az egyház-finanszírozás rendezéséről

Az egyház-finanszírozás közép- és hosszú távú rendezéséről kezdtek egyeztetést a kormány, illetve a katolikus, református és evangélikus egyház, valamint a MAZSIHISZ szakértői.
2008. július 14.

Egyházi ingatlanfejlesztések Somogyban

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium idén hazai forrásból közel 13 millió forinttal támogatja Somogysárdon egy templom felújítását, Bodrogon egy új templom építését és a szentbalázsi templom rekonstrukcióját - hangzott el egy a somogyi egyházi támogatásokról szóló sajtótájékoztatón Kaposvárott pénteken.
2008. július 7.

Az OKM reagálása az Alkotmánybíróság közoktatási törvényről szóló határozata kapcsán

A közoktatásról szóló törvény három rendelkezését támadták meg az Alkotmánybíróság előtt.
2008. június 30.

Az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának határozata

Az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának határozata az Állami Számvevőszéknek az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejezetnél a közoktatási feladatok finanszírozására fordított pénzeszközök hasznosulásának ellenőrzéséről szóló 0807. számú jelentésének az egyházi közoktatási és kiegészítő támogatások 2005. és 2006. költségvetési évekre vonatkozó kiszámításával kapcsolatos megállapításairól.
2008. június 25.

Hiller: elkészült a kormányrendelet tervezete az egyházi kiegészítő normatívákról

Elkészült az egyházi kiegészítő közoktatási normatívákról szóló kormányrendelet tervezete - közölte Hiller István oktatási miniszter az MTI kérdésére kedden egy budapesti sajtótájékoztatón.
2008. június 24.

Egyházi iskolák a rendszerváltás előtt és ma

Hatvan évvel ezelőtt, 1948. június 16-án fogadta el az Országgyűlés az egyházi iskolák államosításáról szóló törvényt, melynek nyomán a korábbi több ezer egyházi oktatási intézmény (óvoda, népiskola, gimnázium, szakiskola, tanítóképző) mindössze tízre olvadt. Nyolc katolikus, egy református és egy zsidó gimnáziumra. Hogyan működtek ezek az iskolák a rendszerváltásig, illetve mi a helyzet most az egyházi iskolák háza táján? Ezekre a kérdésekre kértünk választ Csepregi Andrástól, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetőjétől.
2008. június 12.

Hatvan éve államosították az iskolákat - konferencia Debrecenben

Hatvan évvel ezelőtt államosították az iskolákat, az évforduló alkalmából csütörtökön konferenciát rendeztek "Állami oktatás - közoktatás - egyházi oktatás" címmel Debrecenben.
2008. május 15.

Csepregi András: a közművelődés közkinccsé tette a kiváltságosok kultúráját

A közművelődés közkinccsé tette azokat a kulturális értékeket, javakat, amelyeket korábban kizárólag a kiváltságosok élvezhettek - hangsúlyozta Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője hétfőn Budapesten egy konferencián.
2008. április 21.

Megjelent az új egyházi adattár

Fotó: Gordon Eszter
Új egyházi adattár látott napvilágot az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) gondozásában, amelyet Budapesten hétfőn sajtótájékoztatón mutatott be Csepregi András, a tárca Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője.
2008. február 4.

A Magyar Köztársaság Kormánya és az Apostoli Szentszék delegáltjaiból álló egyeztető bizottság közös nyilatkozata

Vatikáni-Magyar Vegyes Bizottság alakuló ülése 2007. január 25-én (Fotó: Gordon Eszter)
A szentszéki oldal képviseletében Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius, a kormányzati oldal képviseletében Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter a következő tájékoztatást adják a Vatikáni- Magyar Vegyes Bizottság 2007. évi működésével kapcsolatosan.
2008. január 25.

OKM: Több mint duplájára nőtt az egyházi ingatlanjáradék tíz év alatt

Több mint duplájára nőtt 2007 végére az állam által az egyházaknak folyósított ingatlanjáradék tíz év alatt, amely így az összes egyházat illetően mintegy 8,7 milliárd forintot tesz ki - közölte Fedor Tibor, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Egyházi Kapcsolatok Titkárságának helyettes vezetője az MTI-vel.
2008. január 16.

Csepregi András: stabilizálódik az egyházi oktatás anyagi helyzete

Stabilizálódik az egyházi fenntartású oktatási intézmények anyagi helyzete 2008-ban, ugyanis jelentős mértékben növekedik a nekik juttatott kiegészítő támogatás - mondta Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője az MTI-nek adott nyilatkozatában.
2008. január 4.

Egyházi ingatlanrendezési konferencia Újvidéken

A Szerb Köztársaság – Vajdasági Autonóm Tartomány „Az egyházak és vallási közösségek vagyonának visszaszármaztatása (restitúció) a Szerb Köztársaságban” címmel szervezett nemzetközi konferenciát, amely a Szerbiával szomszédos államok ingatlanrendezési folyamatait is érintette. Ezen az Egyházi Kapcsolatok Titkárságát dr. Fedor Tibor főosztályvezető-helyettes és Matók Miklós nemzetközi referens képviselték.
2008. január 4.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok