2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény szakirányú továbbképzési szakok indításáról (2004.04.13.)

2004. április 13.
A felsőoktatásról szóló – többször módosított – 1993. évi LXXX. törvény értelmében a felsőoktatási intézményben megszerezhető végzettség, illetőleg a szakképzettség követelményeit a képesítési követelmények határozzák meg.

A felsőoktatásban az alapképzésben megszerzett végzettségre és meghatározott szakképzettségre épülő, oklevéllel záruló továbbképzési forma a szakirányú továbbképzés. A szakirányú továbbképzés olyan, újabb végzettséget nem adó képzés, amely további, speciális szakirányú szakképzettséget biztosít.

A szakirányú továbbképzési szakok létrehozására a képesítési követelmények kiadásával kerül sor, amely az oktatási miniszter hatásköre. A felsőoktatási törvényt módosító 1999.évi LII. törvény 22.§-ának hatálybalépésével a külön miniszteri rendeletben szabályozott képesítési követelményekkel rendelkező szakirányú továbbképzési szakok indítása a korábbi, oktatási miniszteri hatáskörből az egyetemek, főiskolák hatáskörébe került.

Az 1. számú melléklet azokat a szakirányú továbbképzési szakokat tartalmazza, amelyeket az egyetemek, főiskolák az adott felsőoktatási intézménynek a Magyar Akkreditációs Bizottság tudományági és művészeti területi besorolása alapján a már folyó szakirányú továbbképzési szakokon túl saját hatáskörben új szakként kívánnak indítani.

A 2. számú melléklet tartalmazza valamennyi szakirányú továbbképzési szak jegyzékét, amelyeket a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben indíthatnak, és amelyeknek az Oktatási Közlönyben történő közzétételét a megadott határidőig kezdeményezték.

Oktatási Minisztérium
Felsőoktatási Főosztály


1. számú melléklet: Szakirányú továbbképzési szakok, amelyeket a felsőoktatási intézmények 2004. szeptember 1-jétől új szakként, saját hatáskörben indítanak

2. számú melléklet: Szakirányú továbbképzési szakok, amelyeket a felsőoktatási intézmények 2004. szeptember 1-jétől saját hatáskörben indíthatnak és ezek tudományági besorolása

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok