2021. november 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Minőségi szolgáltatás - sorbanállás nélkül A MÁV "házhoz" viszi a vasúti jegyvásárlás lehetőségét

2005. október 14.
Gyorsabb, kényelmesebb menetjegyváltás felsőoktatási központokban diákoknak és tanáraiknak.
Ismét új szolgáltatással, nyolc egyetemre, főiskolára és kollégiumba telepített menetjegy-pénztárral jelentkezik a MÁV. A jegyváltási lehetőség már két helyszínen, a debreceni és a szegedi egyetemen már október eleje óta üzemel, de a programhoz rövidesen hat további felsőoktatási intézmény is csatlakozik. Az új szolgáltatás részleteiről október 12-én egy időben egyszerre két helyen, a szegedi és a debreceni egyetemen tájékozódhattak a diákok és a sajtó képviselői.

A MÁV személyszállítási üzletága és a Diák-Bónusz Kht. között lefolytatott sikeres tárgyalások eredményeként új, utasbarát szolgáltatásként a vasúttársaság országosan összesen nyolc felsőoktatási intézményben, illetve kollégiumban biztosít jegyvásárlási lehetőséget helyi diákoknak és tanáraiknak. Az új szolgáltatással egyelőre a debreceni és a szegedi egyetem diákjai és tanárai juthatnak gyorsabban, kényelmesebben, sorban állás és külön utánajárás nélkül vasúti menetjegyhez, de rövidesen újabb hat felsőoktatási intézmény számára biztosít hasonló lehetőséget a MÁV.

A személyszállítási üzletág és a Diák-Bónusz Kht. által megkötött megállapodás alapján országosan összesen nyolc egyetemen, főiskolán és kollégiumban lehet a helyszínre telepített vasúti pénztárak munkatársaitól vasúti jegyet vásárolni. A menetjegyváltás lehetősége egyelőre csak a belföldi vasúti viszonylatban biztosított, de természetesen az IC vonatokra is lehet jegyet váltani, és IC pótjegy, valamint kerékpárjegy is kapható a helyszíneken.

A minőségi vasúti szolgáltatási színvonal megteremtése érdekében a diákok és tanáraik részére összesen nyolc hallgatói központban nyílik meg a jegyvásárlás lehetősége, legkésőbb 2006. év közepéig. Első lépésként a debreceni és a szegedi egyetemen nyílt vasúti pénztár, annak érdekében, hogy a vasúttársaság a hallgatókhoz közelebb vigye a jegyváltás lehetőségét, ezzel is gyorsabbá, kényelmesebbé téve a jegyváltást.

2005. október végén Budapesten, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint Nyíregyházán nyit a MÁV újabb értékesítési pontokat. 2006. év elején a miskolci és a veszprémi; 2006. év közepén pedig a pécsi és a győri egyetem is csatlakozik a programhoz.

A szegedi egyetemen (Szeged, Ady tér 10., Tanulmányi és Információs Központ és Könyvtár) működő menetjegypénztár hétfő reggel 09:30 órától péntek este 17:00 óráig tart nyitva.

A debreceni egyetemen (Debrecen, Egyetem tér 1., PONT Iroda) megnyitott jegypénztár hétfőtől csütörtökig reggel 08:00 óra és este 18:00 óra, pénteken pedig reggel 08:00 óra és délután 14:00 óra között várja az utazni szándékozó diákokat.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok