2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Példa nélkül álló együttműködésben a Zeneakadémia

2006. november 21.
Konzorciumi szerződést kötött a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Kodolányi János Főiskola.
A két felsőoktatási intézmény mai napon aláírt konzorciumi szerződése értelmében a többi között közös oktatási programok indításáról, külföldi projektekben való együttműködésről állapodott meg.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Kodolányi János Főiskola a mai napon konzorciumi szerződést írt alá. A szellemében megújuló Zeneakadémia és a méltán népszerű képzéseiről ismert Kodolányi János Főiskola együttműködése egyedülálló a felsőoktatási intézmények körében.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Kodolányi János Főiskola konzorciumi szerződése értelmében a két intézmény a jövőben támogatja egymás szakmai tevékenységét mind a hazai, mind az európai és globális felsőoktatási térségben.

Az együttműködés részeként a Zeneakadémián a 2007/2008-as tanévben zenei menedzserképzés indul, melynek nem zenei tantárgyait a Kodolányi János Főiskola oktatja majd a szak hallgatóinak. A közös szakmai programok részeként a Kodolányi János Főiskola jazz előadóművész felsőfokú alapszintű (bachelor) oktatás elindítását tervezi, melynek folytatásaként a Master fokozatú képzést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem biztosítja.

A két intézmény ezen felül közös tudományos tevékenység indításáról, valamint közös felnőttképzési programok kidolgozásáról és működtetéséről állapodott meg. Az együttműködés fontos részét képezi továbbá a két intézmény külföldi projekteken való közös indulása is.
"Bízom abban, hogy ez a példaértékű együttműködés sok leendő hallgató számára jelent majd új és piacképes elhelyezkedési lehetőségeket a jövőben"- fejtette ki Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. "Úgy gondolom, a mai napon aláírt szerződés mérföldkő lehet mindkét intézmény életében" - tette hozzá dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora a szerződés aláírásakor.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok