2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Rendszeres párbeszédet javasolt Hiller István a rektori konferencián

2006. június 13.

(MTI) - "A miniszter a megbeszélésen úgy fogalmazott, hogy a koalíciós kormányprogramnak megfelelően folytatódnak a bolognai rendszerű kétszintű felsőoktatási rendszerre történő átállással fémjelzett reformok a felsőoktatásban" - olvasható az MTI-nek küldött közleményben.
Mint írják, Hiller István azt is hangsúlyozta, hogy a felsőoktatás színvonala az elsődleges kérdés, és kifejtette, hogy a megkezdett egyetemi és kollégiumi fejlesztéseket költségvetési, valamint uniós pénzekből, illetve az úgynevezett PPP programok keretében a tervezett ütemben folytatja az új kormány.
A tájékoztatás szerint a miniszter bejelentette, hogy ellenjegyzi azt az ajánlást, amelyet Magyar Bálint, az oktatási tárca korábbi vezetője még a két választási forduló között küldött az egyetemek stratégiai irányításáért felelős gazdasági tanácsainak a rektorok fizetésének megemelésével kapcsolatban. "Az oktatási és kulturális miniszter ezzel együtt azt is kérte a testületektől, hogy tanúsítsanak önmérsékletet az új rektori fizetések meghatározásakor" - zárul a közlemény.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok