2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tárgyalások kezdődnek a fejlesztési részhozzájárulásról

2006. június 29.

(MTI) - A szaktárca vállalja, hogy július 10-ig elkészíti és átadja a HÖOK-nak "azt a menetrendet, amely a színvonalon alapuló, korszerű magyar felsőoktatás megteremtésének elkövetkező fél évtizedes programja" - tette hozzá, megjegyezve, a tárgyaláson a felek partnerséget vállaltak az ügyben.
Hiller István bejelentette: hétfőn délelőtt találkozik a témában a Magyar Rektori Konferencia vezetésével; a miniszter úgy fogalmazott, "az elmúlt tíz évben mennyiségalapú változás, most pedig a minőségalapú változás ideje lesz".
Ekler Gergely, a HÖOK elnöke azt közölte, hogy a két hét múlva átadandó szakmai anyag ismeretében döntenek a Fer-ről; legkésőbb öt nappal korábban átnyújtják saját javaslataikat a témában.
Erről annyit mondott: az általuk elképzelt rendszerben "a Fer-től eltérő módon biztosítanánk azt az ösztönző többletforrást az intézmények számára, amely megítélésünk szerint igazságosabban kötelezné a hallgatókat bármifajta, a felsőoktatás minőségét szolgáló hozzájárulásra".
Emlékeztetett arra: közgyűlési határozatban mondták ki korábban, hogy sem a tandíjat, sem más hallgatói hozzájárulást nem tudnak elfogadni addig, amíg a felsőoktatás finanszírozásának rendszere nem módosul.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok