2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Dombegyházán végeznek önkéntes munkát a Katapult program mentorai

2007. augusztus 9.
A Katapult mentorprogramban részt vevő közel 40 főiskolás és egyetemista a Békés megyei Dombegyházon végez önkéntes munkát, melybe csütörtökön Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára is bekapcsolódott.
A fiatalok a település területrendezésében, így például a játszóterek rendbetételében, valamint a helyi iskola nyílászáróinak lefestésében vesznek részt.

Arató Gergely csütörtöki, Dombegyházán megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: a minisztérium által támogatott Katapult mentorprogram, amely elsősorban a hátrányos helyzetű fiatalok támogatásáról szól, csakis akkor lehet sikeres, ha hisznek benne azok, akik csinálják, ehhez pedig közösségépítés, csapatmunka szükséges, s ezt a célt szolgálja az augusztus 6. és 11. között elvégzendő önkéntes munka.

Nagy Attila projektvezető elmondta: a Katapult mentorprogram a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait igyekszik segíteni. A főiskolás és egyetemista mentorok az említettek felsőoktatási intézményekbe való bejutási esélyeinek növeléséhez, a már felvettek beilleszkedésének megkönnyítéséhez, valamint a végzők munkaerő-piaci esélyeinek növeléséhez kívánnak hozzájárulni.

A harmadik éve működő programban az elmúlt tanévben közel száz mentor dolgozott, kevés kivételtől eltekintve az ország valamennyi felsőoktatási intézményében. Az önként dolgozó felsőbb éves egyetemisták, illetve főiskolások szerény ösztöndíj ellenében segítik hátrányos helyzetű társaik beilleszkedését.

Arató Gergely a dombegyházi programon kihangsúlyozta: az idei felvételik során már éreztette hatását az a jogszabályváltozás, miszerint a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok többletpontokhoz
jutottak.

Míg tavaly 300, addig idén 700 nehéz sorsú diák jutott be a felsőoktatásba, s közülük sokan nem is szorultak rá a többletpontokra, ez inkább bátorítást nyújthatott nekik a jelentkezéshez, az előbbre jutáshoz - tette hozzá.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok