2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Egri főiskola - 605 millió forintos fejlesztés PPP programban

2007. január 15.
Mintegy 4000 négyzetméternyi oktatási terület felújítását és egy 500 négyzetméternyi új műterem épület megvalósítását végzi el az egri Főiskolán az IMOLA Építő Kft., úgynevezett PPP beruházás keretében - az erről szóló megállapodást hétfőn Egerben írták alá a cég, az oktatási tárca, illetve a főiskola vezetői.
Ezzel, immár több mint kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg privát tőkéből a 10 ezer hallgatót oktató intézményben.

Mindezért 25 esztendőn keresztül évi 300 millió forint bérleti díjat fizet a minisztérium és az intézmény, fele-fele arányban.

A bérleti összegért nem csupán a létesítmény felépítését, hanem üzemeltetését, fenntartását és állagmegóvását is teljesíti a befektető - mondta a szerződés aláírásakor Závecz Ferenc, az oktatási tárca szakállamtitkára.

Az állami beruházásokkal szemben a konstrukció legnagyobb előnye, hogy a negyed század elteltével a létesítményt ugyanolyan állapotban kell átadni a főiskolának, mint amilyenben az avatáskor volt. Szemben az állami projektekkel, ahol újra és újra a fenntartót terheli a renoválás költsége - sorolta a konstrukció paramétereit a szakállamtitkár.

Hauser Zoltán, a négy kart működtető intézmény rektora emlékeztetett arra, hogy ugyancsak az IMOLA közreműködése nyomán avattak fel a tanév elején egy 400 férőhelyes, hotel szintű diákszállót. Az újabb program keretében megvalósul a természettudományi kar épületének teljes rekonstrukciója, illetve új műtermet kap a rajz tanszék.

Tóth Imre az IMOLA Építő Kf. ügyvezetője közölte: nem csupán strukturális felújítást végeznek. Ugyanis az épület már statikai szempontból is rászorult a rekonstrukcióra.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok