2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felsőoktatási kerekasztal: napirendre kerül a felsőoktatási intézmények gazdálkodása

2007. május 23.
Ősszel napirendjére tűzi a Felsőoktatási Kerekasztal a felsőoktatási intézmények gazdálkodásának kérdését. Erről állapodtak meg a felek a testület keddi ülésén Hiller István szakminiszter javaslatára.
Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár az ülés után az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a most parlament előtt lévő felsőoktatási törvény módosítása szintén foglalkozik a kérdéssel. A jogszabály lehetővé teszi, hogy az intézmények szellemi termékeik hasznosítására - az európai gyakorlattal összhangban - gazdasági társasági formában vállalkozzanak.

A testület ülésén szó volt még arról, hogy a Magyar Akkreditációs Bizottság őszre előkészíti a MAB működéséről szóló kormányhatározat tervezetét.

Megállapodtak abban is, hogy egy éven belül összegyűjtik a doktoranduszok képzésével kapcsolatos kormányrendelet tapasztalatait, s ha szükséges, ezután módosítanak a szabályozáson.

Az ülésen a Nagycsaládosok Országos Egyesületének javaslatára beszámolót hallgattak meg a diákhitel rendszeréről. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy jól működik a rendszer, s a felvehető összeg is "tartható" - mondta a szakállamtitkár.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok