2021. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felvételi ponthatárok szerda este 8 órától

2007. július 20.
Július 25-én szerdán este 8 órától válnak nyilvánossá a felsőoktatási felvételi ponthatárok: ekkor tudhatják meg a diákok sikeres vizsgát tettek-e, s melyik felsőoktatási intézménybe nyertek felvételt - közölte Hiller István szakminiszter a pénteki kormányülést követő tájékoztatón.
A tárca vezetője a menetrendet ismertetve elmondta, hogy július 20-án és 21-én még 100 ezer sms-t és 80 ezer e-mailt küldenek szét, amelyben felkérik a diákokat saját eredményük, pontszámaik ellenőrzésére.

A felsőoktatási intézményekből a pontszámokra vonatkozó döntések jóváhagyása július 25-én délben történik meg. Délután 3 órától Pont Ott Parti címmel nyilvános rendezvényre várják a diákokat és az érdeklődőket a fővárosban a Millenárison. Hat órától felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen cserélik ki véleményüket a rektori konferencia, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a szaktárca képviselői. Este 8 órától jelennek meg az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján és a kivetítőkön a pontszámok, s elkezdik szétküldeni az értesítő sms-eket is azoknak, akik ezt kérték.

Hiller István tájékoztatása szerint 104.181 jelentkezőnek összesen 388.194 sms-t fognak szétküldeni felvételi eredményükről.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a felvételi döntés meghozatalakor a jelentkezők összpontszáma mellett a felvehető létszám az intézményi kapacitások és a jelentkezések sorrendje szerepel a szempontok között. A felsőoktatási intézmények július 19-én tudták meg, hogy a felvételizők teljesítménye alapján hány hallgatót tudnak felvenni. A miniszter közölte, azt várják, hogy 2-3 tanév múlva emelkedik a felsőoktatás színvonala.


(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok