2021. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

ISO-minősítés a gyöngyösi főiskolának - Manherz Károly

2007. május 4.
A felsőoktatás minőségének javítását szolgálja a felsőoktatási törvény tervezett módosítása - jelentette ki Manherz Károly, amikor a Károly Róbert Főiskola vezetése ISO minőség- és környezettanúsítványokat vett át pénteken Gyöngyösön.
A kormány által elfogadott módosítás szerint a jövőben csak egy intézményben vehető figyelembe az akkreditációnál egy-egy oktató tudományos fokozata. Érdemi tudományos és oktatómunkát állandó ingázás mellett ugyanis nem lehet kifejteni - közölte az oktatási tárca felsőoktatásért felelős államtitkára.

A politikus emlékeztetett arra, hogy jelenleg egy egyetemi oktatónak akár két főállása is lehet. Ennek megfelelően egy-egy szak akkreditációjakor tudományos fokozatát mindkét intézményben beszámíthatják.

A továbbiakban a gyöngyösi főiskola minőségi tanúsítása kapcsán hangsúlyozta, hogy a jogszabályok szerint a jövőben valamennyi felsőoktatási intézménynek ki kell alakítania saját minőségbiztosítási, irányítási rendszerét.

Az elmúlt időszakban több egyetem egyes karai már teljesítették ezt a feltételt, ám a Károly Róbert Főiskola az első, ahol a teljes intézmény szintjén bevezették a minőségbiztosítási rendszereket, és vállalták öt évre ezek működtetését - mondta Manherz Károly.

Magda Sándor a főiskola rektora az ISO 9001 minőség irányítási rendszer, illetve az ISO 14001-es környezettanúsítvány okiratát vehette át Pónyai Györgytől, a Magyar Szabványügyi Testület ügyvezetőjétől.

A két tanúsítvány bevezetése és alkalmazása, mintegy 100 millió forintba kerül. A programot 82 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

A Károly Róbert Főiskolán egyébként gazdálkodási és agrárgazdasági karokon, mintegy 16 ezer hallgatót oktatnak. Többségük távoktatás keretében sajátítja el a diploma megszerzéséhez szükséges ismereteket.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok