2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Január 2-ig pótolhatják hiányzó adataikat, dokumentumaikat az ősszel jelentkezők

2007. december 28.
Az újév első munkanapjáig, 2008. január 2-ig van lehetőségük a még hiányzó dokumentumaikat pótolni azoknak, akik 2007. november 15-ig jelentkeztek a felsőoktatásba.
A karácsonyi ünnepek előtt kapták meg regisztrációs levelüket azok a jelentkezők, akik 2008 februárban induló képzésekre adták be jelentkezésüket az ősz folyamán. A levél segítségével ellenőrizhették, hogy a jelentkezési lapon megadott személyes adataik, valamint jelentkezéseik pontosan kerültek-e be a központi felvételi nyilvántartásba. Amennyiben eltérést találnak a jelentkezési lapon leadott adataikhoz képest, vagy nem kaptak regisztrációs levelet, azt ugyancsak január 2-ig jelezzék az Educatio Kht. - OFIK ügyfélszolgálatán: telefonon (06-1/477-3131), e-mailben (info@felvi.hu) vagy személyesen (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, 1088 Budapest, Reviczky u. 6.).

A jelentkezők 2007. december 20-tól már megtekinthetik felvételi eredményükből számolt pontjaikat, a www.felvi.hu oldalon elérhető, "Az én felvim" szolgáltatás "Pontjaim" menüpontja alatt.

Január 2-ig van mód az ügyintézésre

A februárban induló képzésekre jelentkezőknek 2008. január 2-ig van lehetőségük adataikat megváltoztatni, korrigálni és - egy alkalommal - a jelentkezési sorrendjükön módosítani (új jelentkezést azonban már nem lehet megadni), valamint a jelentkezésükhöz még nem csatolt dokumentumaikat, igazolásaikat benyújtani. Az ügyintézéshez segítséget nyújtanak a felvi.hu Kérvénytárában található kérelemminták is.

Felvételi döntés: január 15-én

A ponthatárok megállapítására és a felvételi eredmények kihirdetésére 2008. január 15-én kerül sor. A felvételi döntésről a felsőoktatási intézmények a kihirdetés után írásban értesítik a jelentkezőket.
A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított ponthatárt. Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az a pályázó, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimum pontszámot (alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben - az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva - 160 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont).


OFIK
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok