2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Négyszáz férőhelyes diákhotelt avattak Sopronban

2007. május 14.
Négyszáz férőhelyes diákhotelt adtak át hétfőn Sopronban: a Nyugat-Magyarországi Egyetem új kollégiuma ppp beruházásban, magántőke bevonásával épült - mondta az avatás alkalmából Herczeg László gazdasági főigazgató az MTI-nek.
Közlése szerint a kétmilliárd forintos invesztíció befektetője és generál kivitelezője az Európai Építő Zrt., amely a vonatkozó szerződés értelmében 20 évig felelős az üzemeltetésért. Az egyetem eközben törleszti a befektetési összeget, a kamatot és az üzemeltetési költséget. A két évtized elteltével a befektető a létesítményt maradványértéken átadja az egyetemnek.
 
A kollégiumi szobák döntő hányada kétágyas, de van néhány egyágyas szoba is. Két szobához tartozik egy-egy teakonyha és fürdőszoba. A bútorokról, az ágyneműről, a függönyről, s mindezek tisztításáról az üzemeltető gondoskodik.
 
Az alagsorban és az első szinten egyebek között bowling-pályát, edzőtermet, szaunát is kialakítottak. A sportolásra és kikapcsolódásra alkalmas helyeket megnyitásukat követően az utcáról érkező vendégek is igénybe vehetik majd, nem csak a diákhotel lakói, akik havonta 18 ezer forintot fizetnek a kollégiumi ellátásért.
 
A gazdasági főigazgató kitért arra, hogy sorra újulnak meg az egyetem kollégiumai Sopronban ugyancsak ppp konstrukcióban. Az universitas egyik 200 férőhelyes kollégiumát a felújítást követően már birtokba vették az egyetemisták. A másik diákotthoni épületen most dolgoznak az építők és a tervek szerint a következő oktatási év elejére végeznek a rendbetételével.
 
Az avatáson Manherz Károly, az oktatási tárca szakállamtitkára hangoztatta: a kormány 10 ezer új kollégiumi férőhely létesítését és 20 ezer felújítását vállalta a 2010-ig tartó kormányzati ciklusban. Ennek a programnak egyik állomása a soproni diákhotel átadása.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok