2021. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nem csak az első jelentkezési helyen lehet bekerülni államilag támogatott képzésre

2007. július 10.
A jelentkezők 2007. július 11-ig még változtathatnak a jelentkezési sorrendjükön, melyben tetszés szerint rangsorolhatják a korábban megjelölt államilag támogatott és költségtérítéses jelentkezéseket. A ponthatárok megállapítása után arra a jelentkezési helyre kerülhetnek be, ahol a rangsorban lefelé haladva elsőként elérték a ponthatárt.
Téves tehát az a vélekedés, hogy kizárólag akkor vehető fel valaki államilag támogatott képzésre, ha azt az első jelentkezési helyként jelölte meg, és minden hátrébb rangsorolt képzésre már csak költségtérítéses formában lehet bejutni.

A rangsor minden egyes önálló jelentkezése azonos súlyú és értékű, függetlenül attól, hogy az elbírálási sorrendben hányadik helyen szerepel, illetve milyen finanszírozási formára történik (a finanszírozási formától függően a ponthatárok is eltérőek lehetnek). Függetlenül attól, hányadik jelentkezési helyre veszik fel, a ponthatárt teljesítő jelentkező olyan finanszírozási formában kezdi meg felsőfokú tanulmányait, amilyet megjelölt az elbírálási sorrendjében.

(Az OFIK közleménye)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok