2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Újabb egyetemisták kapnak GE-ösztöndíjat

2007. február 15.
Újabb tizenöt magyar egyetemi hallgató csatlakozik a GE Foundation Scholar-Leader ösztöndíjasok regionális hálózatához, a program nyertesei csütörtökön Budapesten vették át a díjakat.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

A tizenöt nyertes három éven keresztül évente ezer euró ösztöndíjat kap, s ezenfelül lehetőségük nyílik arra, hogy nyáron részt vegyenek egy nemzetközi vezetői készségfejlesztő szemináriumon, illetve egy napon át "árnyékként" kövessenek egy GE-vezetőt, figyelve munkáját.

Az ösztöndíjpályázatok regionális program keretében valósulnak meg Magyarországon immár ötödik éve. Eddig a GE Foundation 405 ezer dolláros támogatásával összesen 194 fiatal részesülhetett Közép-Európa első, ilyen jellegű felsőoktatási ösztöndíjában.

A régióban az egyetemek legjobb hallgatóinak toborzását és kiválasztását a GE Foundation képviseletében a Nemzetközi Oktatási Intézet (IIE) végzi szigorú nemzetközi módszerek alapján.

Hiller István miniszter és April H. Foley amerikai nagykövet
Hiller István miniszter és April H. Foley amerikai nagykövet

A díjakat Leslaw Kuzaj, a GE közép-európai regionális vezető képviselője adta, a rendezvényen megjelent Hiller István oktatási és kulturális miniszter, April H. Foley amerikai nagykövet, Bienerth Gusztáv, az AmCham elnöke és a GE magyarországi vezetősége.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok