2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

2008. január 16.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium önálló pavilonnal lesz jelen a január 18-án nyíló budapesti szakkiállításon, amely a hazai felsőoktatás szokásos éves seregszemléje. Az OKM szakértői egyebek között válaszolnak a továbbtanulással kapcsolatos, illetve a felsőoktatást érintő kérdésekre.
A Syma Sport- és Rendezvényközpontban tartandó kétnapos, ingyenes rendezvényre a szervezők a korábbi évekhez hasonlóan elsősorban általános és középiskolás diákokat, felvételizőket, szülőket és a szakma képviselőit várják.

A kiállítás különösen fontos az érettségiző diákok számára, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel. Lehetőségük nyílik arra, hogy érdeklődjenek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről. A felsőoktatási intézményeket a hallgatói önkormányzatok képviselik, így a továbbtanulásra készülő középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. által szervezett idei kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett több száz kiállító képviseli a taneszköz-gyártást, a tankönyvkiadást, a szakképzést, a nyelvoktatást, a minőségbiztosítást. A látogatók a kiállítási standok mellett szakmai előadásokon és prezentációkon ismerkedhetnek az oktatás jelenével és jövőjével: az oktatási intézmények, kutatóintézetek és cégek által végzett szakmai munka jelentősebb eredményeivel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv által nyújtott lehetőségekkel.

A kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. Az eseményen szakmai programok és előadások is lesznek. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, amelyek, illetve akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében.

A szakmai érdeklődők mellett a szervezők az alap-, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik részvételére is számítanak. A kicsiket színes programok, érdekes oktatási és készségfejlesztő eszközök, játékok, a nagyobbakat pedig filmvetítések, internetes számítógépek várják.

A rendezvény pénteken és szombaton 10 és 17 óra között tart nyitva. A részletes program megtalálható a www.educatio.hu/educatio2008 címen.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok