2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Még egy hétig lehet jelentkezni mesterképzésekre

2008. március 10.
Egy hét múlva véget ér a 2008-as felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka, a mesterképzésekre való jelentkezés határideje 2008. március 15. Mivel ez a határidő munkaszüneti napra esik, ezért a következő munkanap, március 17-én éjfélig nyújtható be jelentkezés. Érdemes élniük a lehetőséggel azoknak, akik kiegészítenék korábbi főiskolai végzettségüket, idén már nagy számban indulnak mesterképzési szakok.
A jelentkezők összesen mintegy 120 mesterképzési szak 615 meghirdetése közül kereshetik meg a számukra legmegfelelőbbet, természetesen figyelni kell arra, hogy a végzettségük elfogadható legyen az adott szakon. Az idei év sajátossága, és ezt érdemes a mesterképzésben továbbtanulni vágyó, főiskolai oklevéllel rendelkezőknek, illetve a néhány alapképzési szakon végzetteknek is kihasználni, hogy a többciklusú képzés első ciklusában, az alapképzésben végzettek nagy számban csak jövőre, 2009-ben szereznek diplomát, s várhatóan akkor célozzák meg a mesterképzéseket.

Figyelni kell a rangsorolásra

Ha valaki más képzési szinten meghirdetett képzésekre - alapképzésre, egységes osztatlan képzésre vagy felsőfokú szakképzésre - is beadta jelentkezését február 15-ig, de még további mesterképzésekre kíván jelentkezni, annak egységes rangsorba kell rendeznie a "régi" és az újonnan megjelölt szakjait, és az így kialakított teljes sorrendet kell feltüntetnie az újonnan beadott jelentkezési lapján. A felvételi eljárás díját természetesen csak az újonnan választott szakok után kell befizetni.

Akit kizárólag a mesterképzések érdekelnek, és nem adott be jelentkezési lapot február 15-ig, annak egyszerű a dolga: kiválasztja, majd a kért elbírálási sorrendbe rendezi a kiválasztott mesterképzéseket, kitölti a jelentkezési lapot és befizeti az eljárási díjat.

A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer Ft, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon felül 2-2 ezer Ft kiegészítő díjat kell fizetni.


Elektronikusan és postai úton is lehet jelentkezni

A mesterképzésre 2008. március 17-ig jelentkezők szintén választhatnak, hogy postai úton vagy elektronikusan, a www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi felületen keresztül nyújtják-e be jelentkezésüket. Az utóbbi megoldást választóknak 2008. március 21-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket, amelyet az Ügyfélkapun keresztül vagy a felületről kinyomtatott, az Oktatási Hivatalnak címzett hitelesítő adatlap aláírásával és visszaküldésével (a 1380 Budapest, Pf. 1190 címre) tehetnek meg.


(Educatio/OFIK)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok