2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felvételi ponthatárok 2008. július 24-én

2008. július 16.
A felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos közzétételére 2008. július 24-én este a www.felvi.hu-n kerül sor, de a weboldalon a jelentkezők saját részpontszámaikat már megtekinthetik. A ponthatár-megállapítást követően az Oktatási Hivatal, illetve - felvétel esetén - az illetékes felsőoktatási intézmény a jelentkezőket levélben is értesíti.
A felvételizők SMS-t és levelet kapnak

A hivatalos ponthatárok elsőként - még 2008. július 24-én, csütörtökön késő este - a www.felvi.hu-n jelennek meg, a regisztrált felvételizők pedig a személyes oldalukon ("Az én felvim") névre szólóan is meg fogják találni a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat. Akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak rá, azok a vonalhúzás estéjén SMS-ben is értesítést kapnak.

A ponthatárok 2008. július 24-i megállapítását követően az Oktatási Hivatal valamennyi jelentkezőnek ún. besorolási döntést küld arról, hogy az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, mennyi ott a ponthatár és besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. Egyazon felvételi eljárásban a jelentkező csak egy helyre sorolható be. A felvételről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos információkat az az egyetem, főiskola küldi meg, ahova besorolást nyert a jelentkező.

A pontok már láthatóak

A ponthatárok megállapításáig hátra lévő időben a jelentkezők a www.felvi.hu weboldalon lévő személyes oldalukon megtekinthetik részpontszámaikat (pl. tanulmányi, érettségi és többletpontokat), illetve az azokból jelentkezésenként kiszámolt - a felvételiző számára legkedvezőbb - felvételi összpontszámot. A 2008. július 10-ig beküldött dokumentumok feldolgozása jelenleg is zajlik, ezáltal a pontszámok még folyamatosan változhatnak, érdemes figyelemmel kísérni azokat.


Educatio/OFIK
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok