2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller: emelkedik a felsőoktatás támogatása

2008. március 18.
Megerősítik az állami szerepvállalást a felsőoktatásban, s az elkövetkező években emelkedik a terület támogatása - mondta Hiller István szakminiszter miután kedden a kormányfővel egyeztetett a népszavazás utáni teendőkről Parlamentben.
(MTI) - Jövőre a jelenlegi 223 milliárdról több mint 230 milliárdra, 2010-re pedig 241 milliárdra nő a terület támogatása - közölte. A miniszter elmondta, hogy tájékoztatta a kormányfőt a Felsőoktatási Kerekasztal legutóbbi üléséről is.
 
Beszámolója szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök támogatja a kerekasztal azon kezdeményezését, hogy a felsőoktatásban az államilag támogatott és költségtérítéses képzés között az átjárhatóság megmaradjon.
 

Fotó: Miniszterelnöki Hivatal
 
A szeptemberben induló tanévtől a költségtérítéses képzésben a hallgatók legjobban teljesítő 15 százaléka átkerül az államilag támogatott kategóriába. Ugyanakkor az államilag finanszírozott képzésben tanuló, leggyengébben teljesítő 15 százalék költségtérítéses formában folytathatja tanulmányait - mondta a miniszter.
 
Ezzel a lépéssel a magyar felsőoktatás egyik legjelentősebb igazságtalanságát szeretnék felszámolni - jegyezte meg.
 
Hiller István elmondta: a cél a minőség javítása, a felsőoktatás színvonalának emelése. Hozzátette: ennek érdekében mindenkivel - legyen szakmai vagy politikai szervezet - megbeszéléseket kezdeményez, és lehetőség szerint egyetértésre kíván jutni.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok