2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: az oktatási tárca továbbra is a fer pártján áll

2008. február 19.
Az oktatási tárca továbbra is a fejlesztési részhozzájárulás (fer) pártján áll - mondta Hiller István szakminiszter kedden Budapesten újságírók előtt.
Ugyanakkor a Felsőoktatási Kerekasztal minden résztvevője jogosult arra, hogy megfogalmazza javaslatát e kérdésben - tette hozzá.

A tárca vezetője elmondta, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal legutóbbi, február 7-ei ülésén a Magyar Rektori Konferencia vezetői jelezték, hogy áprilisra egy új tandíjkoncepciót tesznek le az asztalra. A kerekasztal ezt megvitatja majd, s a minisztérium ezután alakítja ki az álláspontját.

Megjegyezte, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája már korábban kidolgozta javaslatát.

Arra a kérdésre, hogy a tárca nyitott-e az esetleges változtatásokra, úgy válaszolt: "február után például változik, és március lesz, március után is változik, és április lesz, s áprilisra mondta a rektori konferencia elnöke, hogy hozza a rektorok saját javaslatát".

A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy információi szerint, ha a népszavazáson nem kötelezik a tandíj eltörlésére a kormányt, akkor a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be. A legkedvezőtlenebb javaslat megszűntetné az államilag támogatott és költségtérítéses képzést, s a jelenlegi tandíj összegénél jóval magasabb térítési díjat vezetne be.

Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár erre reagálva tegnap azt mondta az MTI-nek, hogy semmiféle kész, konkrét javaslat a tandíjról vagy a térítési díj jövőbeni kiszámításáról nincs. Szó sincs arról, hogy megszűnne az államilag támogatott képzés. Hosszú távon sem gondolkodik ebben a tárca - mondta kérdésre válaszolva.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok