2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megnyílt az Educatio oktatási szakkiállítás

2008. január 18.
Megnyílt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás pénteken; a Syma Sport- és Rendezvényközpontban tartandó kétnapos kiállításon a hazai egyetemek és főiskolák mellett több mint kétszáz kiállító képviseli a taneszközgyártást, a tankönyvkiadást, a szakképzést, a nyelvoktatást és a minőségbiztosítást.
A rendezvényen több mint 30 külföldi kiállító van jelen, ami azt mutatja, Magyarország bekapcsolódott a nemzetközi vérkeringésbe - mondta el megnyitójában Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.

A diákokhoz fordulva a szakállamtitkár rámutatott: a diploma jó befektetés. Az OECD jelentése szerint a diplomások 2-2,5-szer annyit keresnek, mint a középfokú végzettséggel rendelkezők. A diploma mögött álló tudás pedig lehetőséget ad a mobilitásra is - tette hozzá.

Azt tanácsolta a diákoknak, hogy tájékozódjanak alaposan, kérdezzenek a standoknál, s alapos, megfontolt döntést hozzanak február 15-ig, a felsőoktatási jelentkezési kérelmek beadási határidejéig.

Az ingyenesen látogatható oktatási seregszemlén az érettségiző diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi- és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről informálódjanak.

A felsőoktatási intézményeket a hallgatói önkormányzatok képviselik, így a továbbtanulásra készülő középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre.

A látogatók a kiállítási standok mellett szakmai előadásokon és prezentációkon ismerkedhetnek meg az oktatási intézmények, kutatóintézetek és cégek által végzett szakmai munka jelentősebb eredményeivel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv nyújtotta lehetőségekkel.

Az eseményen a szakmai programokon és előadásokon olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében.

A szakmai érdeklődők mellett a szervezők alap-, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik részvételére is számítanak. A kicsiket színes programok, oktatási és készségfejlesztő eszközök, játékok, a nagyobbakat pedig filmvetítések, számítógépek várják.

Az előző évek sikere alapján a két napon mintegy 30 ezren látogatnak majd el a rendezvényre, amely minden nap 10-17-ig tart nyitva.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok