2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Negyvenezren voltak az Educatio Kiállításon

2008. január 25.
A hazai egyetemek és főiskolák színes kavalkádja, a külföldi intézmények intenzív jelenléte, és XXI. századi oktatási alkalmazások bemutatása - így lehetne összefoglalni a szombaton befejeződött, 2008-as Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A kétnapos rendezvényre a szervezők becslése szerint 40 ezren látogattak ki.
A felsőoktatás 2000 óta megrendezett éves seregszemléjén idén az egyetemek és főiskolák láthatóan mindent megtettek azért, hogy minél több leendő hallgatót magukhoz tudjanak édesgetni. Az egyik vendéglátásban érdekelt főiskola standján kóstolóval egybekötött élő főző műsort rendeztek, egy másik főiskola puffos-heverős pihenőszigetet alakított ki, míg a katonai képzésben érdekelt egyetem állig felfegyverzett katonákkal demonstrálta képzéseit. A látvány sokat számított, de a jelentkezők által évek óta preferált intézmények pultjai előtt ettől függetlenül is folyamatos volt a tumultus.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy az idei rendezvény leginkább mégis a nemzetközi intézmények nagyszámú jelenlétéről lett emlékezetes. A kiállításra 2008-ban korábban sosem látott számban érkeztek külföldi - például dán, kanadai, brit, svéd, svájci, tajvani - felsőoktatási intézmények, akik potenciális hallgatókat látnak a magyar fiatalokban. A jelenség rámutat arra, hogy a hazai intézményeknek immár nemcsak egymással, de külföldi egyetemekkel és főiskolákkal is versenybe kell szállniuk.

A látogatókat a felvételi lehetőségek érdekelték

A látogatók túlnyomó többsége a jövőbeli felvételi lehetőségeket térképezte fel a kiállításon a február 15-ei jelentkezési határidő előtt. Ennek megfelelően a felvételiben leginkább érintett 15-21 éves fiatalok és az ő szüleik, hozzátartozóik látogattak ki a SYMA Sport- és Rendezvényközpontba. Rajtuk kívül sok pedagógus, oktató és oktatásban dolgozó szakember járta körbe a standokat, hogy az intézmények kínálata mellett megismerje a kompetenciafejlesztő oktatás legújabb módszereit, a modern oktatási alkalmazások, például a Sulinet Digitális Tudásbázis vagy a digitális tábla lehetőségeit.

A rendezvényt szervező Educatio Kht. több standdal is szerepelt a kiállításon. Bemutatkoztak a cég közoktatás-fejlesztési és esélyegyenlőségi programjai, valamint digitális oktatási és chipkártyás szolgáltatásai is. Két napra kitelepült a kiállításra az Educatio Kht. ügyfélszolgálata és pályaválasztási tanácsadója is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok