2021. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pótfelvételi: még vannak üres helyek

2008. július 29.
2008. július 24-én derültek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok. A jelentkezők több mint 80 százaléka bejutott valamely egyetemre, főiskolára. A ponthatárokkal egy időben az is eldőlt, hogy hol van még üresedés, mely felsőoktatási intézményeket és milyen szakokat lehet választani a pótfelvételi keretében.
A nyári pótfelvételi eljárás újabb lehetőséget kínál az őszi tanulmánykezdésre azoknak, akik nem nyertek felvételt sehová, vagy 2008-ban nem jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1.633 szak közül választhatnak az érdeklődők, míg a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára 573 mesterképzési szakot hirdettek meg. Ezek leginkább költségtérítéses képzések, de a mesterképzések és felsőfokú szakképzések között találhatók államilag támogatott szakok is.
 
A pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Erre a célra külön, ún. pótfelvételi jelentkezési lap készült, a felvételt ennek a lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni. Csak azoknak a jelentkezését fogadhatják el a felsőoktatási intézmények, akik 2008-ban tavasszal nem jelentkeztek, illetve akik 2008. július 24-én nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. (A jelentkezési lap 2008. július 29-étől térítésmentesen beszerezhető a felvételt hirdető felsőoktatási intézményeknél, illetve az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán (1088 Budapest, Reviczky u. 6.). A felvételi eljárás díja 5.000 Ft.
 
Jelentkezési lapok benyújtása 2008. augusztus 13-ig
 
A jelentkezési lapokat közvetlenül a felsőoktatási intézményhez kell küldeni. Bővebb információ az érintett intézmények honlapján, illetve Tanulmányi Osztályain kapható.
A jelentkezési laphoz a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008. szeptemberben induló képzések című kiadványban megjelölt iratokat (középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, felsőfokú végzettség esetén oklevél és leckekönyv másolat, többletpontra jogosító igazolások stb.) kell csatolni, illetve azokat a teljesítményeket, eredményeket kell igazolni, amelyeket a felsőoktatási intézmények a jelentkezés elbírálásához kérnek.
 
A pótfelvételi jelentkezési lap beadásának határideje 2008. augusztus 13.!
 
A Felviről letölthetők a meghirdetések
 
A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések teljes listája, valamint a pótfelvételi jelentkezés további szabályai, tudnivalói megtalálhatók és letölthetők a www.felvi.hu oldalról.
 
(Educatio-OFIK)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok