2021. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szorosabb együttműködés az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az iskolaszövetkezetek között

2008. február 19.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter megbeszélést folytatott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökével és a felsőoktatási iskolaszövetkezetek vezetőivel.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Az iskolaszövetkezetek évente több mint 140 ezer diákot, közülük több mint 100 ezer, a felsőoktatásban tanuló diákot foglalkoztatnak, akik évente több mint 10 milliárd forintot szereznek legálisan munkájukkal. "Az iskolaszövetkezetek - a munkalehetőségek közvetítése mellett - védik a diákok érdekeit, és biztosítják a megfelelő munkafeltételeket" - hangsúlyozta Hiller István.

A tárca vezetője kiemelte, hogy az iskolaszövetkezetek elősegítik a felsőoktatás színvonalának emelését, növelik a fiatalok diplomájának értékét, kapocsként szolgálnak a munka és a tanulás között. Az iskolaszövetkezetekben dolgozó diákok versenyképessége nő, könnyebben helyezkednek el a diploma megszerzése után a munkaerőpiacon. Szakmai és munkatapasztalatokat szereznek tanulmányaik mellett, és megtanulják az öngondoskodás értékét.

Fotó: Gordon Eszter

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az iskolaszövetkezetek megállapodtak abban, hogy a jövőben szorosabban együttműködnek, rendszeresen egyeztetnek a jogalkotási területen várható változásokról és a diákok mindennapjait érintő kérdésekről.

Simon Balázs, a Fürge-Diák Iskolaszövetkezet ügyvezetője elmondta, hogy a diákok az egyetem mellett vállalt munkával felkészülnek a diploma utáni kiélezett versenyhelyzetre. Megtanulják, milyen munkavállalónak lenni, és reálisan fel tudják mérni értéküket a munkaerőpiacon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok