2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: a felsőoktatásban a minőség a fontos

2009. február 13.
A felsőoktatásban a mennyiség helyett előtérbe kell kerülnie a minőségnek - jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön Kaposváron.
A minőség legvilágosabb fokmérője a munkaerőpiacon való elhelyezkedés, ezért 2006-tól már ehhez, vagyis a felvevő piachoz igazítják az egyetemi szakok akkreditálását - mondta a szaktárca vezetője a Kaposvári Egyetem vezetőivel folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón. A Kaposvári Egyetemen folyó képzésről szólva a miniszter kifejtette: nagyra értékeli azt a törekvést, amely a kutatásfejlesztésre, az innovációra, az oktatás és a kutatás összekapcsolására irányul. Úgy látja - tette hozzá -, hogy ez jó irány, miként országosan példamutató lehet a Kaposvári Egyetemen bevezetett minőségirányítási rendszer is.

Hiller István szerint a Kaposvári Egyetem vezetése világosan érti az idő szavát: rendelkezik önálló szakmai arculattal, megfelelő szakembergárdával és a gazdálkodása kiegyensúlyozott.

Babinszky László, az egyetem rektora arról számolt be, hogy 2006-ban egy olyan intézkedési tervet fogadtak el, amelyben egy "modern, dinamikus és innovatív" egyetem létrehozását tűzték ki. Mint kifejtette, ennek szellemében alakítják át az oktatást, azaz olyan szakokat indítanak, amelyekre valóban szüksége van a társadalomnak, a kutatás-fejlesztési programokba pedig bevonják a gazdasági élet szereplőit.

A rektor az ország felsőoktatási intézményei közül elsőként bevezetett integrált minőségbiztosítási rendszer mellett azt is kiemelte, hogy a gazdálkodásuk stabil, 2007 óta a kaposvári azon kevés egyetem közé tartozik, amelynek nincs köztartozása és nincsenek likviditási gondjai.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok