2023. december 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tíz éves Bologna - A miniszterek meghatározták a következő évtized prioritásait

2009. április 29.
A mobilitás és az élethosszig tartó tanulás állnak a középpontjában annak a nyilatkozatnak, amelyet 2009. április 29-én fogadtak el a belgiumi Leuvenben és Louvain-la-Neuve-ben a bolognai folyamat negyvenhat országának felsőoktatásáért felelős miniszterei. A következő évtizedre meghatározott prioritások között a foglalkoztathatóság is kiemelt helyen szerepel.
A találkozón új ország nem csatlakozott a bolognai folyamathoz. A bolognai folyamat történetében első alkalommal rendezték meg az úgynevezett Bologna Világfórumot, amelynek keretében tizenhat, bolognai folyamaton kívüli ország képviselője cserélhetett eszmét a negyvenhat miniszterrel. További újdonságként a találkozót az interneten keresztül nyomon lehetett követni.
 
A találkozó keretében és egy bemutatkozó kisfilm kíséretében adta át Johannes Hahn, Ausztria felsőoktatási és kutatási minisztere és Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára minisztertársainak a bolognai folyamat első szakaszát lezáró, ünnepélyes konferenciára szóló meghívót, amelynek megrendezési jogát Budapest és Bécs közösen nyerte el. Csák Ferenc beszédében kiemelte: Magyarország számára nagy megtiszteltetés, hogy hazánkban kerülhet sor a bolognai folyamat eddigi eredményeinek összegzésére.
 
A leuveni nyilatkozat letölthető angol és magyar nyelven.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok