2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új jelentkezési lehetőségek

2009. január 30.
2009. január 30-án jelent meg a 2009. szeptemberben induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztatók hivatalos kiegészítése.
A kiegészítésben új képzéseket is meghirdettek az intézmények, így az idei képzési kínálat 27 alapképzési és egységes osztatlan képzési, 49 felsőfokú szakképzési, valamint 92 új mesterképzési jelentkezési lehetőséggel bővült. Ezen felül egyes meghirdetéseknél változott az irányszám, a költségtérítés összege, némely mesterképzéseken a pontszámítás, míg egyes képzéseket visszavontak az intézmények. A jelentkezőknek érdemes ellátogatniuk a www.felvi.hu honlapra, ahol már a kiegészítés alapján frissített adatbázisokat lehet böngészni.

A hivatalos kiegészítésben helyet kapott minden, ami a Tájékoztató köteteiből kimaradt: új képzések, jelentkezési lehetőségek, valamint egyes esetekben a megjelent adatok módosítása, kiegészítése. A kiegészítés megjelent az Oktatási Hivatal (www.oh.gov.hu), az Oktatási és Kulturális Minisztérium (www.okm.gov.hu), valamint az Educatio Kht. - Országos Felsőoktatási Információs Központ (www.felvi.hu) honlapján is.

A felvételi hivatalos honlapján, a www.felvi.hu honlapon a közzététellel egyidőben a hivatalos kiegészítésnek megfelelően frissültek a meghirdetéseket tartalmazó adatbázisok is, valamint külön letölthető a közlemény szövege is.

A 2009. február 16-ig benyújtandó felvételi jelentkezésnél a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2009. szeptemberben induló képzések - érettségizetteknek vagy diplomásoknak szóló kötetét és ezt a kiegészítést együtt kell figyelembe venni.

Új meghirdetések: leginkább mesterképzések és felsőfokú szakképzések

A Tájékoztató két kötete kéziratának lezárását követően engedélyezett alapképzési, mesterképzési szakokat és felsőfokú szakképzéseket hirdették meg a felsőoktatási intézmények a kiegészítésben, többnyire párban, tehát államilag támogatott és költségtérítéses képzésben.

Különösen a mesterképzésre, ezen belül is a tanári szakokra készülők választási lehetősége bővült: közel száz új meghirdetés közül választhatnak az oklevéllel már rendelkezők, amelynek nagy része tanári szakirányokat takar.

Közel hasonló számban hirdettek meg új felsőfokú szakképzéseket az intézmények.

Más változások is történtek. Néhány szak esetében a felsőoktatási intézmény módosította a felvételi feltételeket, esetleg - egyes mesterszakokon - a pontszámítást. Néhány szak esetében épp a költségtérítés összege változott.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok