2023. szeptember 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a "kutatóegyetem" minősítés elnyerésére kiírt pályázat eredményhirdetésének új időpontjáról

2010. február 2.
Figyelem! Tekintettel arra, hogy 2010. március 11-én és 12-én Budapest és Bécs ad otthont a bolognai folyamatban részt vevő 46 ország felsőoktatásáért felelős miniszterei ünnepi Bologna-konferenciájának, módosul a "kutatóegyetem" minősítés elnyerésére kiírt pályázat eredményhirdetésének a pályázati felhívásban közzétett időpontja.
 
A "kutatóegyetem" minősítés elnyerésére kiírt pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött, ünnepélyes eredményhirdetésére 2010. március 10-én, az Ausztria és Magyarország által közösen rendezendő ünnepi Bologna-konferencia előestéjén kerül sor.
 
A bolognai folyamatban részt vevő országok felsőoktatásáért felelős miniszterei a leuveni nyilatkozatban (angol és magyar nyelven letölthetők innen) az oktatás, kutatás és innováció szerepéről a következőkben állapodtak meg: "A felsőoktatás minden szintjének korszerű kutatáson és fejlesztésen kell alapulnia, előmozdítandó a társadalmi innovációt és kreativitást. Elismerjük a felsőoktatási programokban, köztük az alkalmazott tudományon alapulókban rejlő lehetőséget az innováció elősegítésére. Következésképp, a kutatói kompetenciákkal rendelkező emberek számának növekednie kell. A doktori programoknak magas színvonalú kutatást kell biztosítaniuk az egyes tudományágakban, és fokozatosan ki kell egészülniük interdiszciplináris és interszektorális programokkal."
 
A 2020-ig tartó évtizedben az európai felsőoktatásra kulcsfontosságú szerep hárul a kreatív és innovatív, tudásalapú Európa létrejöttében. A "kutatóegyetem" minősítés elnyerésére kiírt pályázatnak az ünnepi Bologna-konferencia előestéjén történő eredményhirdetésével ezt a szerepet kívánjuk - jelentőségének megfelelően - elismerni.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok