2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázat Oklevélmelléklet Minőségi Díjra

2008. november 12.
Az Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatósága döntése értelmében a 2009-13-as időszakban újra pályázható a 2003 és 2006 között már több száz intézmény által megpályázott Oklevélmelléklet Minőségi Díj (DS label), valamint az Európai Kreditátviteli Rendszer Minőségi Díj (ECTS label), melyeket az oklevélmelléklet és az ECTS helyes alkalmazásának elismerése érdekében alapítottak.

A pályázatban részt vehetnek
Az Európai Unió összes tagállamában, valamint Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Törökországban működő felsőoktatási intézmények, amelyek rendelkeznek az Egész életen át tartó tanulás programjának befejezéséig érvényes Erasmus Intézményi Iránytűvel (Standard Erasmus University Charter) vagy Kibővített Intézményi Iránytűvel (Extended Erasmus University Charter).

A pályázatok benyújtásának határideje
Az Oklevélmelléklet Minőségi Díj pályázatokat 2009. január 15-ig (postabélyegző dátuma) lehet benyújtani.

A pályázatok benyújtásának módja
Az Oklevélmelléklet Minőségi Díjra külön űrlapon lehet pályázni.


A pályázat értékelése
Az Oklevélmelléklet Minőségi Díj pályázatainak bírálata kétlépcsős. A Tempus Közalapítvány és a Bologna tanácsadók által végzett nemzeti elő-bírálatot követi az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségének bírálata, amely az ügynökség által létrehozott szakértői testület közreműködésével történik.

A díjak átadása
Az Európai Bizottság minden évben ünnepélyes díjkiosztón adja át a nyertes felsőoktatási intézmények képviselőinek az Oklevélmelléklet Minőségi Díjakat. A nyertes pályázatok listáját 2009 májusában közzéteszik az Ügynökség honlapján.

Pályázati útmutató

A Tempus Közalapítvány 2008. november 7-i információs napja
A Tempus Közalapítvány 2008. november 7-én Információs Napon tájékoztatta a felsőoktatási intézmények képviselőit a pályázati tudnivalókról. A tájékoztatón mintegy 30 fő jelent meg, és az alábbi két előadás hangzott el:


A pályázattal kapcsolatos tájékoztatás:
Kérdéseikkel Dobos Gáborhoz, a Tempus Közalapítvány munkatársához fordulhatnak a gabor.dobos@tpf.hu e-mail címen, vagy elküldhetik azokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium oklevélmelléklet információs e-mailcímére: info.ds@okm.gov.hu.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok