2023. december 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nemzetközi Bologna-konferencia Budapesten és Bécsben

2010. március 11.
A felsőoktatás képzési szerkezetét meghatározó bolognai folyamat eddigi eredményeiről és várható irányáról rendez Magyarország és Ausztria kétnapos közös tanácskozást mától 47 ország oktatási miniszterének részvételével.
 
 
 
A nemzetközi konferenciát két helyszínen, Budapesten és Bécsben tartják. A tanácskozás ma a magyar fővárosban kezdődik, ahol felszólal Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Márius Rubiralta spanyol oktatási államtitkár és Andrulla Vasziliu oktatásért felelős uniós biztos. A résztvevők áttekintik az Európai Felsőoktatási Térség eddigi eredményeit és jövőben várható kihívásait.
A szervezők szándéka szerint a konferencia meghatározza a következő évtized fejlődési irányát a bolognai folyamatban, ráirányítja a nemzetközi figyelmet Magyarországra, ami segítheti a magyar felsőoktatás modernizációját, a bolognai reformok elmélyülését is.
 
A rendezvény helyszíne Budapesten a Parlament, Bécsben pedig a Hofburg lesz. Az osztrák partnerrel közös szervezésben megvalósuló nagyszabású eseményre 46 országból mintegy 400 résztvevőt várunk Budapestre, a minisztereken kívül mások mellett rektori konferenciák és hallgatói önkormányzatok elnökeit is.
 
Huszonkilenc ország - közöttük Magyarország - 1999 júniusában fogadta el az összetartozó Európai Felsőoktatási Térség kialakításáról szóló bolognai nyilatkozatot, amelyben célként nevezték meg a diplomák átlátható és összehasonlítható rendjének kialakítását, az egymásra épülő, kétciklusú oktatási rendszer bevezetését, a hallgatói mobilitást segítő egységes kreditrendszer kialakítását, a hallgatói, oktatói és kutatói mobilitás segítését, továbbá az európai együttműködés támogatását a minőségbiztosításban.
 
A rendezvény pénteken az osztrák fővárosban folytatódik. A zárónyilatkozat vitájára és elfogadására a 12-i bécsi ülésnapon kerül sor.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok