2023. október 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Emlékmű a görögségnek

2006. október 24.
"Jeles férfiaknak minden föld sírhantul szolgál" - áll a Magyarországon elesett görögöknek, és Pest városa egykori jeles görög polgárainak tiszteletére emelt, most felavatott emléktáblán.
2006. október 22-én a Petőfi téren az ókortól napjainkig Magyarországon elesett görögöknek és Pest városa egykori jeles görög polgárainak tiszteletére emelt emlékművet lepleztek le Budapesten. Az Emlékmű a görögségnek címet viselő alkotás leleplezésének alkalmából hazánkba érkezett Marietta Giannakou, Görögország kulturális valamint Pefkios Georgiadisz, Ciprus oktatási és kulturális minisztere. Az Oktatási és Kulturális Miniszteriumot Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár képviselte.

A budapesti Görög Nagykövetség, a Ciprusi Nagykövetség, és a Görög-Ciprusi-Magyar Baráti Társaság közös kezdeményezésére emelt emlékmű hű másolata egy ókori görög sírkőnek. A görög fehér márványból készült feliratmezőben a Görög Köztársaság és a Ciprusi Köztársaság címere alatt a Thuküdidész nyomán Periklész sírfeliratából vett ógörög idézet "Jeles férfiaknak minden föld sírhantul szolgál" olvasható görög és magyar nyelven.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok