2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Go8: Ausztrália legnevesebb egyetemeinek képviselői Budapesten

2006. szeptember 18.
2006. szeptember 12-én az Ausztrál Nagykövetség közreműködésével a "Go8" ("Group of Eight") Nemzetközi Igazgatói szakmai megbeszélést tartottak Budapesten. Az ausztrál szakemberekből álló delegáció a magyar felsőoktatásban végbement reformokról, a Bolognai folyamat megvalósításáról valamint az együttműködési lehetőségekről egyeztetett Bogyay Katalin szakállamtitkárral.
2006. szeptember 11-én a Group of Eight (Go8) Nemzetközi Igazgatói Budapestre látogattak. A Go8 Ausztrália vezető egyetemeinek szövetsége, amelyek nemzetközileg is elismert, kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a kutatások és ösztöndíjak terén. Az Ausztrál Nagykövetség aktív közreműködésével megvalósult kétnapos program célja az együttműködési lehetőségek felkutatása, kétoldalú kapcsolatok és partnerségek kialakítása volt magyar egyetemekkel illetve kutatóintézetekkel.

Látogatásuk során a Go8 delegáció tagjai találkoztak a magyar felsőoktatás és kutatás kiemelkedő alakjaival. A Kulturális és Oktatási Minisztérium képviseletében Bogyay Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős szakállamtitkár, és Dán Károly főosztályvezető vett részt az eseményeken. Jelen voltak ezen kívül magyar egyetemek rektorai, vezetői is.

Clare Birgin ausztrál nagykövet az együttműködés fontossága iránt érzett elkötelezettségét azzal is kifejezte, hogy a rendezvény valamennyi programján személyesen is részt vett. A látogatás során nyilvánvalóvá vált, hogy Go8 ausztrál egyetemei őszintén érdeklődnek Magyarország iránt és reményeik szerint a párbeszéd a kétnapos program lezárultával is tovább folytatódik, s az információcsere szorosabbra fűzi majd a magyar-ausztrál kapcsolatokat.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok