2023. október 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István szakmai tárgyalásokat folytat Kínában

2006. november 17.
A kínai-magyar oktatási és kulturális kapcsolatok élénkítése, a magyar kultúra pozícióinak megerősítése Kínában, valamint a két ország művészei, oktatói és intézményei közötti együttműködés lehetőségeinek bővítése - e témákban folytat szakmai tárgyalásokat Pekingben, Sanghajban és Hong-Kongban Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár, akik Zhou Ji oktatási miniszter meghívására tesznek látogatást Kínában november 18-25. között.
Az Európai Uniós csatlakozást követően a magyar kulturális diplomácia új stratégiai feladata szorosabb kapcsolatokat kialakítani a hazai, az unióba újonnan belépő és belépésre váró, valamint az EU-val szomszédos államok kultúrája és oktatása között, illetve keresni az együttműködés újabb formáit az Amerikai Egyesült Államokban, Ázsiában és Afrikában.

Az, hogy Kína megnyitotta a kapuit a világ előtt, hatalmas - és eddig kiaknázatlan - lehetőségeket és kihívásokat jelent Magyarország számára is. A szakmai tárgyalásokon a kulturális szakattasé-hálózat bővítése mellett szó esik majd arról is, hogy a tárca erőteljes kulturális bemutatkozást tervez Kínában 2007 szeptemberétől, és lehetőséget kíván kapni arra, hogy a magyar kultúra a 2008-as Olimpiai Játékokon és a 2010-es Sanghaji Világkiállításon is megjelenhessen.

A látogatás során a delegáció hivatalos megbeszélést folytat Ding Wei kulturális miniszterhelyettessel, Zhou Ji oktatási miniszterrel, Shang Yong-gal, a Tudományos és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettesével, Jiang Xiaoyuval, a Pekingi Olimpia Szervező Bizottságának ügyvezető alelnökével, Patrick Ho-val, a kultúrát felügyelő Hazai Ügyek sanghaji miniszterével, sanghaji városi kormány vezetőivel, valamint Raymond Wong-gal, a hongkongi Oktatási és Munkaügyi Minisztérium állandó államtitkárával. Hiller István és Bogyay Katalin számos oktatási és kulturális intézmény és szervezet vezetőjével tárgyal majd, és találkozik a kínai, valamint a magyar kulturális és oktatási élet Pekingben élő és alkotó képviselőivel is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok