2023. október 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar stand a Helsinki Nemzetközi Könyvvásáron

2006. november 2.
A Magyar Kulturális és Tudományos Központ a Goethe Instituttal és az Olasz Kulturális Intézettel közösen bérelt standot a most hétvégén megrendezett Helsinki Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Rendkívül nagy érdeklődés kísérte az öt posztamensen kiállított magyar művészkönyveket, Kiss Ilona: Bartók, Árva Ilona: Babits Mihály Zsoltár gyermekhangra, Damó István: Hommage a Ligeti György, Pataki Tibor: Hommage a St. Exupéry, Butak: Columnbook című gyönyörű alkotásait. A pozitív fogadtatás arra ösztönzi a HMKTK-ot, hogy a műveknek további kiállítási lehetőséget keressen.

A könyvfesztivál központi témája a tolerancia volt. Helsinki kulturális igazgatója, Pekka Timonen egy egy órás pódiumbeszélgetésen többek között arról faggatta a három kulturális intézet igazgatóját, hogy intézetük működése mennyiben segítheti elő az emberek, népek, nemzetek közötti megértést.

A könyvvásárnak a négy nap alatt hatvankilencezer látogatója volt. A közös standon rengetegen megfordultak, a kulturális intézetek közötti együttműködésnek ez a formája jól vizsgázott, a folytatás nem maradhat el.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok