2023. október 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Spiró-ősbemutató Lengyelországban

2006. október 17.
A Varsói Magyar Kulturális Intézet közleménye
Ha 56-ot ünnepeljük Lengyelországban, akkor Poznannal illik kezdeni, sőt folytatni is. A varsói Magyar Kulturális Intézet idén nemcsak októbert, hanem júniust is ünnepli 1956. kapcsán. Hónapokkal ezelőtt könyvbemutatóval emlékeztünk meg június 28-áról, a poznani eseményekről, amely lényegében mozgatórúgója volt a mi októberünknek. S a poznani útról továbbra sem tértünk le, hiszen a magyar kultúra a Kossuth-díjas Spiró György drámájával, a Quartett-tel mutatkozik be a héten a Teatr Polskiban.

Az együttműködésünkkel és támogatásunkkal létrejött hétvégi ősbemutatót folyamatosan műsoron tartja a poznani színház, ezzel is méltó helyet biztosítva a magyar forradalom ötvenedik évfordulójának Poznan hétköznapi életében. Az '56-os témát nagyszerű fordításban, remek rendezésben adták elő, jelentősen lerövidítve Spiró csaknem egy évtizeddel ezelőtt írott alkotását. A rendezőnő azzal a nem titkolt szándékkal "vágta meg" a drámát, hogy főleg a fiatalokat akarta megnyerni, akik szívesebben ülnek be egy alig másfélórás kamaradarabra, mint egy többfelvonásos drámára.

A bemutató közönsége hálás tapssal fogadta az egyébként lengyelül kiválóan beszélő szerzőt, akinek ez már a második bemutatója volt Poznanban.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok