2023. október 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"A szabadság hangja" a Londoni Zsidó Kulturális Központban folytatódik

2006. október 18.
A Londoni Magyar Kulturális Központ a Barbican Központ mellett több jelentős partnerrel dolgozik együtt az 56-os programokon. A The voice of Freedom október közepén a Londoni Zsidó Kulturális Központban folytatódik, ám az intézet a három hónapos rendezvénysorozat alatt együttműködik a Wigmore Hallal, valamint a Leighton House Múzeummal is.
A Londoni Zsidó Kulturális Központban leginkább beszélgető estek várják a látogatókat. Az első programon, melyre október 17-én kerül sor, többek között Sir Bryan Cartledge, Peter Unwin hazánk egykori angol nagykövetei, Stuart Hall, valamint George Gömöri és Robert Littell írók lesznek Melvyn Bragg moderátor vendégei.

Október 26-án az egész nap Magyarországról szól majd a Londoni Zsidó Kulturális Központban, melyet Bogyay Katalin szakállamtitkár nyit meg. Ezen a napon mutatják be Szabó István a Napfény íze című filmjét, este pedig Evi Blaikie magyar származású irónő lesz a központ vendége. A Márta lánya... című könyv szerzőjével Bogyay Katalin beszélget a színpadon. Vendége lesz még Marietta Marcus aki szintén eldugott gyermekként élte át a Holocaustot.
A Memoires of Budapest című beszélgető esten Székács Judit író, Tom Keve kabbalista, Norman Lebrecht újságíró, és George Szirtes költő osztják meg gondolataikat a közönséggel. Az est házigazdája David Herman újságíró, producer lesz.

A zsidó kulturális intézet November 6-án egy koncerttel zárja "forradalmi" programjait Goldmarktól Seiberig címmel. A hangversenyen Péchy Kornélia, Kopiás Gabriella, és Alter Katalin adnak elő néhány művet magyar zsidó zeneszerzők repertoárjából.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok