2023. október 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új igazgatót neveztek ki a Román Kulturális Intézet élére

2006. október 11.
A magyar és a román kulturális együttműködés erősítése a célja Brindusa Armancának, a Román Kulturális Intézet új igazgatójának, akit szerdán Budapesten iktatattak be tisztségébe.
Az új igazgató tervei között megemlítette, hogy évente két nagy rendezvénnyel kívánja népszerűsíteni a román kultúrát. Ezen nemcsak román, hanem magyar művészek is képviseltetnék magukat.

Megköszönte a leköszönő igazgatónak, Mircea Opritanak eddigi tevékenységét, ami - mint fogalmazott - megkönnyíti munkáját az elkövetkezendő években.

Mircea Oprita elmondta: nem ez az első magyarországi kulturális missziója, hiszen 1996-tól 1998-ig a Román Kulturális Központ vezetője volt. Megítélése szerint az elmúlt négy évben színes programokkal - a többi között zenei-, illetve irodalmi estekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, színház és mozi előadásokkal - sikerült bemutatni a román kultúrát.

Hozzátette: erre nemcsak Budapesten, hanem más magyar városokban - úgy mint Debrecen, Szeged - is törekedett, bár pénz szűkében nem tudta minden elképzelését megvalósítani.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok