2023. október 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ülésezett az Élő Nyelvek Európai Központ Bureau-ja és Igazgató Tanácsa

2006. szeptember 26.
Az Élő Nyelvek Európai Központ Bureau-ja és Igazgató Tanácsa szeptemberi ülésén jóváhagyta az intézmény következő középtávú tervét, illetve megerősítették Boldizsár Gábort elnöki pozíciójában.
Az Élő Nyelvek Európai Központja (ECML - CELV) az Európa Tanács nyelvpolitikájának elterjesztésére, a tanárképzés és továbbképzés korszerűsítésére, nyelvoktatási kutatások menedzselésére hivatott intézmény. Középtávú és éves programjainak vezetői között jelentős számban vannak magyar szakemberek, 2003-tól az Igazgató Tanács alelnöke, majd 2003-tól elnöke Boldizsár Gábor, az Oktatási és Kulturális Minisztérium munkatársa.
 
A Központ Bureau-ja 2006. szeptember 18-19-én rendes, a tagállamok egy-egy képviselőjéből álló Igazgató Tanács pedig 20-21-én rendkívüli ülést tartott. A leglényegesebb napirendi pont a Központ következő középtávú tervének előkészítése volt. Ennek keretében hosszas és alapos vitát követően elfogadták azt az ajánlattételi felhívást (Call for proposals - Appel à propositions), amely a 2008-2011 közötti időszakra kér javaslatokat a tagállamok nyelvoktatási, nyelvoktatás-politikai szakértőitől.
 
A Nyelvpedagógusok szakmai megerősítése (Empowering Language Professionals - Valoriser les professionnels en langues) összefoglaló című következő középtávú terv véglegesített formája november elején jelenik meg a Központ honlapján (www.ecml.at) és az ECML hazai Kontaktpontjának honlapján (www.ecml.opkm.hu).
 
A középtávú terv elfogadása mellett Igazgató Tanács újabb két évre elnökévé választotta Boldizsár Gábort.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok