2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István miniszter Izraelbe utazik

2007. január 13.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter hivatalos látogatásra pénteken éjjel Izraelbe utazott.
A miniszter vezető izraeli tisztségviselőkkel tárgyal, valamint részt vesz egy lovári nyelvű imatábla avatásán Jeruzsálemben. A tábla a holokauszt roma áldozatainak állít emléket az Olajfák hegyén lévő Miatyánk karmelita kolostorban.

A tárca sajtófőnökének tájékoztatása szerint Hiller István és Juli Tamir izraeli oktatási, kulturális és sportminiszter megállapodást ír alá arról, hogy további három évre, 2010-ig szólóan megújítják a Magyar Köztársaság és Izrael állam között 1990 óta fennálló Kulturális, Oktatási és Tudományos Együttműködési Egyezményt, és folytatják az ennek végrehajtását szolgáló oktatási csereprogramot. A program közoktatási, felsőoktatási és nemzetközi szervezeteken belüli együttműködési lehetőségeket nyit meg a két ország között.

Az oktatási és kulturális miniszter találkozik Amir Perec védelmi miniszterrel és Simon Peresz miniszterelnök-helyettessel, valamint Izrael állam askenáz főrabbijával, Jona Metzgerrel.

Hiller István látogatást tesz a Jad Vasem Intézetben, amellyel tíz éve folyamatos és intenzív kapcsolatokat ápol a magyar állam. A látogatás során együttműködési megállapodást írnak alá a holokauszt oktatását segítő továbbképzési program folytatásáról. A program keretében évente 25 magyar történelemtanár vehet részt szakmai felkészítésen a Jad Vasem Intézetben.

A miniszter ellátogat a Ben Gurion Egyetemre is, ahol előadást tart az Európai Politikai és Társadalomtudományi Központban, a következő témában: Magyarország hozzáadott értékei az Európai Unióban.

A hivatalos út zárónapján, jövő kedden Hiller István Pro Cultura Hungarica-díjakat ad át a nagyköveti rezidencián olyan izraeli közéleti személyiségeknek, akik sokat tettek a magyar-izraeli kulturális kapcsolatokért.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok