2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István miniszter Kínába utazott

2007. november 12.
Több kétoldalú megbeszélést is folytat Hiller István miniszter Kínában, ahova hétfőn utazott egyhetes látogatásra.
Az oktatási és kulturális tárca vezetője a szeptember óta zajló kínai magyar kulturális évad keretében tesz látogatást Pekingben és Sanghajban. Útja során találkozik és megbeszélést folytat a kínai kulturális, valamint a kínai oktatási miniszterrel is.

Hiller István nyitja meg a Magyar Filmhetet, továbbá a kínaira fordított magyar könyveket, illetve a magyar nyelvre átültetett kínai műveket bemutató kiállítást a kínai fővárosban.

Sanghajban szintén több szakmai találkozón vesz részt, jelen lesz a városban 2007 szeptemberében, a Magyar Évad alkalmából felavatott Petőfi-szobor megkoszorúzásán és magyar társulatok fellépésén.

A "Szabadság, szerelem" elnevezésű magyar kulturális évad szeptemberben kezdődött Kínában és jövő év áprilisáig tart. A rendezvénysorozat keretében több száz magyar művész és program képviseli Magyarország kulturális életét, reprezentálja értékeit.

Ez év őszén összesen mintegy kétszáz magyar művész utazik Pekingbe és Sanghajba, ahol harminc esemény keretében mintegy hatvan bemutatót tartottak, tartanak. Jövőre több mint száz magyar művész, alkotó vesz részt a rendezvényeken Hongkongban és Sencsenben.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok