2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István osztrák kollégájával tárgyalt Budapesten

2007. július 4.
Felsőoktatási együttműködésről, a 2009-es Haydn-évről és az Európa Kulturális Fővárosa címmel kapcsolatos teendőkről tárgyalt Hiller István oktatási és kulturális miniszter osztrák kollégájával, Claudia Schmieddel szerdán, Budapesten.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Ausztria és Magyarország között az oktatási és kulturális kapcsolatok teljesen kiegyensúlyozottak, az elkövetkező években konkrét programok és projektek mentén épülnek tovább - összegezte a megbeszélés lényegét Hiller István a helyszínen az MTI-nek.

A tárcavezető elmondta, hogy a két országot összekapcsoló 2009-es Haydn-év konkrét programjairól az ősz folyamán tartanak megbeszélést. Lényeges tapasztalatcserére ad lehetőséget, hogy 2009-ben Linz lesz Európa egyik kulturális fővárosa, míg az azt követő évre más városok mellett Pécs nyerte el a címet - hangsúlyozta.

Fotó: Gordon Eszter

Hiller István közlése szerint ezért is fontos, hogy Magyarország az előkészületek és felkészülés osztrák tapasztalatairól információt kapjon.

Kitért arra, hogy a két ország közötti oktatási és kulturális egyezmény ez év végén jár le, s "rutinszöveg helyett" konkrét, eseményeket tartalmazó, innovatív új megállapodást kívánnak kötni.

Claudia Schmied (fotó: Gordon Eszter)
Még az idén együttes ülést tart a magyar és az osztrák kormány. Az oktatási és kulturális témákat a Magyarországon tartandó együttes ülés kiemelt napirendi pontjának javasolja majd saját kormányán belül Claudia Schmied és Hiller István.

Claudia Schmied, aki minisztersége óta először látogatott Budapestre, meggyőződésének adott hangot, hogy a művészet, kultúra, képzés, innováció és kreativitás terén történő együttműködés döntő hatással van a két ország kapcsolatára.

Fontosnak nevezte a jó és szoros kétoldalú együttműködést, az egyes témák közös megvitatását, és konkrét, közösen kidolgozott projektek támogatását.

"Fontos évek állnak előttünk, amelyek jó együttműködést igényelnek" - szögezte le Ausztria oktatási, művészeti és kulturális minisztere.(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok