2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közös antológiát mutattak be a visegrádi négyek Pozsonyban

2007. október 14.
Közös antológiát mutattak be és az interkulturális párbeszéd erősítését szorgalmazták a visegrádi négyek országai - Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország - a négyek kulturális tárcavezetőinek, illetve helyetteseiknek pénteken befejeződött kétnapos pozsonyi találkozóján.

Ez volt a visegrádi négyek 17. magas szintű kulturális tárcaközi találkozója, amelyen az Oktatási és Kulturális Minisztériumot Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár képviselte.

A találkozón megvitatták az Európai Bizottság 2007. május 14-én közzétett, Az európai kulturális programról a globalizálódó világban című állásfoglalását, másrészt eszmecserét folytattak a bizottság által vitára bocsátott, Tanulmány a kultúra gazdaságáról című anyagról.

A tárgyalások után bemutatták a magyar kezdeményezésre született Visegrád Antológiát. A pozsonyi nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az antológia az együttműködés értékes példája, közösen, egymás értékeire figyelve valósították meg és mindannyian magukénak vallják. A kötet magyarországi bemutatója 2008 áprilisában lesz, további nemzeti és nemzetközi bemutatókat rendeznek idén és jövőre.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok