2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lezárult minden idők legsikeresebb Schleswig-Holstein Zenei Fesztiválja

2007. szeptember 7.
Lezárult az Ungarischer Akzent (Németországi Magyar Kulturális Évad) keretében a Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál (SHZF), amelynek díszvendége 2007-ben Magyarország volt.
A koncertsorozatot július 15-én Hiller István oktatási és kulturális miniszter nyitotta meg a lübecki Zenei és Kongresszusi Központban. A 7 héten át tartó rendezvénysorozat 43 helyszínen 146 koncerten mutatta be a német közönségnek a magyar zenét a cigányzenétől a klezmeren át a fiatal kortárs zeneszerzők műveiig.

A német sajtó úgy ítélte meg: a "Hallható Magyarország" rendezvény volt a legsikeresebb a SHZF történetében. Ugyanis megdöntötte az eddigi 22 éves jegyeladási rekordokat: több mint 144 ezer komolyzene-rajongó volt kíváncsi a magyar zenére, a koncertek szinte végig teltházasak voltak.

Nem is véletlen, hiszen olyan nevek vonzották a közönséget, mint például a Budapest Fesztiválzenekar, Keller Quartet, Perényi Miklós, Várjon Dénes, a Budapest Klezmer Band, Muzsikás Együttes és Sebestyén Márta, Romano Drom, Besh o droM, Sebő Ferenc zenekara, Schiff András, Szt. Efrém Bizánci Férfikórus, Csalog Gábor, az Umze Kamarazenekar, Kocsis Zoltán, Yonderboi, az Aura Musicale, Trio Lignum és az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Fischer Ádám vezetésével.

Közben itthon az Ungarischer Akzent Programiroda szervezésében Budapesten a Zeneakadémián, illetve a Győri Székesegyházban lezárult magyar részről is a Fesztivál. A Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál zenekarának és kórusának ünnepi előadása megtöltötte a két koncerthelyszínt.

Jelenleg az Ungarischer Akzent Programiroda Erdődy Orsolya vezetésével az új berlini Collegium Hungaricum novemberi ünnepélyes átadására készül közösen a berlini intézettel. Az ünnepséggel hivatalosan lezárul a Németországi Magyar Kulturális Évad.


(Ungarischer Akzent Programiroda)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok