2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Róma, Kairó, Berlin - pályázatot írt ki az OKM három magyar kulturális intézet vezetői posztjára

2007. június 1.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatot hirdetett a római, a kairói és a berlini magyar kulturális intézet igazgatói posztjának betöltésére.
A Kulturális Közlöny 10. számában megjelent felhívás szerint az OKM pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság Nagykövetsége kairói Kulturális Tanácsosi Hivatala, a berlini Collegium Hungaricum és a római Magyar Akadémia igazgatói álláshelyének betöltésére.

Az intézetek fő feladatai között említi a kiírás az országok közötti kulturális és intézményes kapcsolatrendszer további fejlődésének elősegítését, a magyar kultúra hagyományos értékeinek és a kortárs művészet alkotásainak bemutatását, a tudományos-, oktatási-, sajtó- és audiovizuális területekre kiterjedő együttműködések fejlesztését.

Római Magyar AkadémiaA kiírás szerint a pályázatnak tartalmaznia kell egyebek mellett az igazgatói tevékenységet, az intézet irányítását, vezetését körvonalazó stratégiai tervet is. A pályázatokat, amelyeket 2007. június 30-ig kell benyújtani, az oktatási és kulturális miniszter által felkért bíráló bizottság véleményezi.

A kiírás szerint a pályázatot elnyert igazgató személyéről Hiller István a benyújtási határidő lejártától számított 30 napon belül hoz döntést.

A pályázati felhívások az OKM és a Balassi Intézet honlapjáról is letölthetőek.

A Kairói Kulturális Tanácsosi Hivatalt jelenleg Vida László vezeti, a berlini Collegium Hungaricum igazgatója Masát András, a Római Magyar Akadémia (képünkön) igazgatói posztját Csorba László tölti be.

Összesen 19 külföldi magyar kulturális intézet működik szerte a világon: Bécsben, Berlinben, Brüsszelben, Bukarestben, Delhiben, Helsinkiben, Kairóban, Londonban, Moszkvában, New Yorkban, Párizsban, Pozsonyban, Sepsiszentgyörgyön, Prágában, Rómában, Stuttgartban, Szófiában, Tallinban és Varsóban.OKM/MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok