2023. december 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Csák Ferenc megnyitotta a Balázs Béla Filmfesztivált Athénban

2009. október 22.
Tizenkilenc magyar rövidfilmet mutatnak be a Balázs Béla Filmfesztiválon október 21-24. között Athénban, a Görög Filmarchívum új épületében. A Balázs Béla Filmstúdió fennállásának 50. évfordulójáról is megemlékező rendezvényt Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára nyitotta meg szerdán este.
A 2008 novemberében megrendezett Thesszaloniki Film Fesztiválon központi szerepet kapott a Balázs Béla Stúdió kísérleti filmjeinek bemutatása, melynek során a Kísérleti Film szekcióban 18 BBS filmet vetítettek le.
A fesztivál szervezőinek véleménye szerint a BBS filmjei egyedülállóak, hiszen a korábbi „keleti blokkban” jóval megelőzték korukat, s mindmáig „irányadónak” tekinthetők. Mind a görög filmszakma, mind a görög műértő közönség a Thesszaloniki Fesztivál idején érzékelte a BBS filmjeinek nagyszerűségét, a vetítések napközben is teltházzal mentek. A bemutató hatalmas közönségsikert aratott, és kiváló kritikákat kapott.
A fesztivál szervezői – tekintettel az elmúlt év sikerére, valamint a Balázs Béla Filmstúdió fennállásának 50. évfordulójára – javasolták a szekció filmanyagának 2009. évi bemutatását Athénban.
A fesztiválon öt blokkban 19 rövidfilmet mutatnak be.
A fesztivál létrejöttét az oktatási és kulturális tárca 1.4 millió forinttal támogatta.
 
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok