2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Bálint levele

2002. október 22.
Magyar Bálint levele az Arany János Tehetséggondozó Programban érintett települések polgármestereihez.

Tisztelt Polgármester Asszony/Polgármester Úr!

 

A XXI. század legjelentősebb gazdasági erőforrása az emberi tehetség, a tudás. Ez a helyzet új követelményeket támaszt, többek között minél szélesebb rétegeknek az oktatásba történő bevonását, az egyéntől pedig az egész életen át való tanulás képességét.

Hátrányos helyzetű - például kistelepülési - általános iskoláinkban is igen sok a tehetséges diák, ám sokuknak nincs lehetősége eljutni az ország legjobb egyetemi, főiskolai felvételi eredményeket és kiemelkedő versenyeredményeket elérő gimnáziumaiba. A tehetséges és hátrányos helyzetű diákok közül a legkiválóbbaknak kínáljuk fel az Arany János Tehetséggondozó Programot, amely ötéves speciális oktatási program szerint készít föl a felsőfokú tanulmányokra. E tanulók oktatását kiemelten támogatja a költségvetés, szakmai tekintetben pedig a Magyar Tehetséggondozó Társaság, a Debreceni Egyetem és a fogadó gimnáziumok, kollégiumok tanárai.

A mellékelt pályázati leírás és a tájékoztató anyag abban kíván segítséget nyújtani, hogy az Önök településén kellő tájékozottsággal és körültekintéssel tudják kiválasztani azt a tanulót, akit érdemesnek tartanak javasolni a programban való részvételre.

 

Üdvözlettel:

 

dr. Magyar Bálint

oktatási miniszter

Budapest, 2002. október 22.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok