2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: nagy jelentősége van a szakképzés megerősítésének

2006. november 13.
Nagy jelentőségűnek nevezte a szakképzés megerősítését pénteken Tiszavasváriban Hiller István abban a beszédében, amellyel a 60 éves jubileumát ünneplő Vasvári Pál Középiskola, Szakiskola és Kollégium tanárait és diákjait köszöntötte.
A szakképzés lendülete a '90-es években megtört - értékelte a közelmúltat az oktatási és kulturális miniszter. Ezért fontos feladatként szólt arról, hogy felsőfokú képzés fejlesztése mellett vissza kell szerezni a szakképzés nimbuszát is. "Helyes döntésnek tartom, hogy ez az iskola uniós pénzekre pályázik. Az európai közösség nagy sanszot ad az oktatásnak, miközben az eredmények eléréséhez sok-sok munkára, erőfeszítésre van szükség" - hangsúlyozta Hiller István. A tárca vezetője értékelte a Tiszavasváriban folyó kulturális munkát is, amihez a miniszteri keretből egymillió forintot ajánlott fel.

Tiszavasvári útja során Hiller István elhelyezte az emlékezés virágait Szögi Lajos tanár sírjánál, aki a közelmúltban Olaszliszkán vesztette életét.

Hatvan évvel ezelőtt arany- és ezüstkalászos gazdatanfolyammal, valamint traktorosok képzésével indult a szakoktatás Tiszavasváriban az egykori Dessewffy-kastélyban - ismertette az iskola múltját Oleár László, a napjainkban 820 diákot befogadó intézmény igazgatója. A képzés színvonalának emeléséhez nagyban hozzájárult, hogy 1992-ben új oktatási épületet és sportcsarnokot kaptak a diákok. A középiskola erejét az adja, hogy folyamatosan alkalmazkodik a képzési igényekhez. Egy alapítvány támogatása révén így már 500 erdélyi és kárpátaljai magyar nemzetiségű fiatalnak is szakmát adtak a kezébe - emelte ki Oleár László.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok