2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: az oktatásban a mennyiség után a minőség ideje kell, hogy eljöjjön

2006. augusztus 22.
- A magyar oktatásügyben akkor van értelme a reformnak, ha az a színvonalon alapul - jelentette ki Hiller István hétfőn Kismarján.
A mennyiségi szempontok után a minőség ideje kell, hogy eljöjjön - tette hozzá az oktatási és kulturális miniszter a helyi Bocskai István Általános Iskola és Óvoda új épületrészének átadását követő ünnepségen.

A tárca vezetője utalt arra, hogy "rongyos iskolákkal léptünk be az Európai Unióba".

Megítélése szerint megvannak a tehetséges gyerekek, a felkészült pedagógusok, de a hely, ahol oktatnak, az iskolák épülete, az "nem ad okot büszkeségre".

Példaként említette a hajdú-bihari település, Kismarja iskoláját, amely a helyi, a megyei és az országos összefogás eredményeként erős alapokra építkezve bővült és megújult.

Magyarországon iskola-felújítási programra van szükség - mondta a miniszter.

Szólt az iskola névadója, Bocskai István példájáról is, akit a magyar történelem egyik legsikeresebb, legkitűnőbb személyiségének nevezett, aki tudott győzni, de a katonai sikerek után tudott békét is kötni.

"A haza, a szabadság, az oktatás és a kultúra egységet alkotott Bocskai gondolkodásában és napi tevékenységében is" - mondta Hiller István, reményét fejezve ki, hogy egyre többen tudnak tanulni Bocskaitól és képesek összefogni a szabadságért, az oktatásért, a kultúráért.

Szűcs László, a település polgármestere elmondta: az iskola-felújítási program 2002-ben kezdődött a településen, s összességében 151 millió forintba került.

A Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács, illetve az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázatán 127 millió forintot nyertek, az önkormányzat pedig 28 millió forintos önerővel támogatta a beruházást, amelynek eredményeként szeptembertől egy helyen tanulhat mind a 170 általános iskolás Kismarjában.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kismarjai programját megelőzően a hajdú-bihari Berekböszörményben óvodát adott át.


Kismarja, 2006. augusztus 21., hétfő (MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok