2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a digitális oktatási tartalmak forgalmazásával kapcsolatban

2006. augusztus 21.
A minisztérium tudomására jutott, hogy az utóbbi hónapokban több oktatási intézménybe, illetve tankönyvkiadóhoz is eljutott egy kezdeményezés, amely a névhasonlóság ellenére semmiféle kapcsolatban nem áll az Oktatási és Kulturális Minisztérium sokéves fejlesztésével, a Sulinet Digitális Tudásbázissal, és amely kezdeményezés kizárólagos forgalmazói jogosultsággal rendelkező piaci szereplőként tünteti fel magát.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejlesztési projektjeiben - így az Európai Uniós forrásokra épülő Nemzeti Fejlesztési Terv megvalósítási projektjeiben is - támogatja a közoktatási reformra épülő eszközbeszerzéseket.

A pályázatokban a minisztérium a nyertes pályázókra bízza a beszerezéseket azzal, hogy minimumkövetelményeket határoz meg úgy, hogy a piaci versenyt ne befolyásolja. Ezért a minisztérium elhatárolódik minden olyan szándéktól, amely kizárólagos piaci szerep megszerzésére törekszik.

A minisztérium tudomására jutott, hogy az utóbbi hónapokban több oktatási intézménybe, illetve tankönyvkiadóhoz is eljutott egy kezdeményezés, amely a névhasonlóság ellenére semmiféle kapcsolatban nem áll az Oktatási és Kulturális Minisztérium sok éves fejlesztésével a Sulinet Digitális Tudásbázissal, és minőségében és céljaiban is nagyban különbözik attól.

Ez a kezdeményezés kizárólagos forgalmazói jogosultsággal rendelkező piaci szereplőként tünteti fel magát.

A kezdeményezés az Oktatási és Kulturális Minisztérium részéről anyagi, szakmai vagy erkölcsi támogatást nem élvez. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium teljes mértékben elhatárolódik a digitális tartalmak és eszközök piacának ilyen módon történő megszerzésére irányuló törekvésektől.

Kérjük az érintetteket, hogy fokozottan legyenek figyelemmel arra, hogy semmiféle védjegy, szabadalom vagy törvény nem kötelez senkit egyes termékek megvásárlására vagy használatára, továbbá a nyertes pályázókat, hogy beszerzéseiknél körültekintően járjanak el, és csak a pályázati kiírásnak megfelelő eszközöket és tartalmakat vásárolják meg.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok